Yosemite National Park

Yosemite National Park

Efter en fantastisk tur til Mammoth Lakes ankom til vores “hotelt”, Half Dome Village i Yosemite National Park ved mørkets frembrud. Igen måtte vi på lidt besværlig vis tømme bilen for ALT, da her igen er bjørne som lusker rundt. Vi fik famlet os ned til vores telt i mørket. Udenfor teltet var der en boks, hvor vi skal komme alt i, som bjørne kan snuse sig frem til. Så ingen madvarer, drikkevarer, solcremer, parfumer, tandpasta.. mm.. Alt hvad der faktisk lugter af noget, måtte vi ikke opbevarer i teltet. Men det giver en helt anden oplevelse at sove i et telt i naturen end på et hotelværelse.

Yosemite National Park tent - most do in USA

Næste dags morgen vågnede vi op i den smukkeste skov, omgivet af en stor bjergkæde. Internet på mobilen kunne vi kun få i gæstehuset og ellers havde vi ingen signal på mobil pga. de høje bjerge omkring os.

Vernal Fall og Nevada Fall i Yosemite National Park

Det tog os lidt tid at finde det perfekt trek vi ville på i dag. Men langt om længe besluttede vi os for at tage trekket til Vernal Fall ca. 8km rundt i et loop, hvor vi kan komme helt op at stå ved kanten, hvor vandet falder ud over. Vi vil også have mulighed for at trekke længere op ad til Nevada Fall 12 km i alt. Men vi besluttede at se det på afstand fra Vernal Fall, da vi ikke vil kunne nå tilbage inden mørkets frembrud.

Yosemite National Park trek - most do in USA

Igen blev tasken pakket med rigeligt vand, nødder og et par bananer til turen. Vi blev oplyst om at tage varer på os selv af en venlig dame, som sad ved et skilt ved trekkers start.

Yosemite National Park trek - most do in USA

Som vi nærmede os, kunne vi hører tordenligene bulder fra Vernal vandfaldet. Vi var igen omgivet af smuk natur omkring os, samt lyden fra den voldsom brugsene flod som vi gik langs.

Yosemite National Park trek - most do in USA

Det meste af trekket gik vi i skygge under de store træer og pludselig kunne vi ane Vernal Fall. Det endte med at blive en våd fornøjelse. Smalle glatte trapper førte os helt op langs vandfaldet, med en enkelt pause i tørvejr fra det brugsene vandfald, fortsatte vi helt op til toppen.

Det var en vild fornemmelse at stå så tæt på et vandfald og bare se de flere tusinder liter vand vælte ud over kanten. Efter at havde betragtet vandfaldet i noget tid, trekker vi videre bagom. Trekket bagom Vernal Fall førte os op til en smuk udkigspost over Vernal Fall fra oven med Navara Fall i baggrunden.

Yosemite National Park trek - most do in USA

Ned af det gik. Det var en lang og stejl rute og vi var taknemmelige for lige at have taget en banan og nogen nødder med, da hele trekket tog os omkring 5 timer.

Yosemite National Park trek - most do in USA

Vi nåede lige præcis tilbage til at mørket begyndte at falde på med rumlende maver. Da vi er så langt inde i Yosemite National Park, kan vi ikke bare lige kører efter en restaurant. Udvalget af mad ved teltpladsen var ikke stor eller så var det bare for dyrt. Men vi var meget sultne og bed tænderne sammen, da vi skulle betale 35$ for en pizza! Men hold nu op hvor blev vi mætte! Og så lige med et par øl inde fra købmanden trillede vi i seng i vores ydmyge telt.

Sov rigtig godt! I morgen sætter vi kursen mod San Fransisco. Her skal vi have tre nætter og afleveret vores røde lyn, da vi ikke har brug for bil i San Fransisco og så er det også latterligt dyrt at parkere sin bil inde i byen. Men når vores ophold i San Fransisco er ovre skal vi have fat i en rigtig smart bil.

Follow:

3 Comments

 1. Anne Marie
  august 25, 2017 / 10:44 pm

  Godt nok har jeg set vandfald,men aldrig så store. Sikke et syn😳 Endnu en hel unik oplevelse 👍

 2. Patrick
  august 29, 2017 / 5:25 am

  Hej med jer.
  Tak for et super godt indlæg!

  Mig og min kæreste skal selv til Yosemite, og har overvejet Hald Dome Village. Hvor længe før bookede i teltet? Og hvad gav i for det?

  Jeg har først nu fundet jeres side, og glæder mig til at læse om jeres tur, da min kæreste og jer står og skal på en lign. Tur 🙂

  • SimonogStefanie
   Forfatter
   august 29, 2017 / 7:08 am

   Hej Patrick,

   Tak for din kommentar. Vi vil rigtig gerne hjælpe vores læsere, så spørg endelig!

   Vi brugte https://www.jysk-rejsebureau.dk de har erfaringen både når det kommer til placering, hvad du bør se, gode turer mm. De strikkede en tur sammen til os. Vi prøvede at sammensætte turen selv, som de havde sendt os et tilbud på, men det var faktisk billigst at have dem til bestille turen, end hvis vi selv bookede det hele. Hvis det var noget, så snak med Mia Ravn fra Aalborg afdelingen, hun er specialist i USA.

   Hvis i selv vil booke vil jeg råde jer til at gøre det med det samme, for priserne stiger typisk med undtagelse i Las Vegas. Vi benytter meget booking.com, men sammenlig priserne og se hvad der er billigst. De fleste hoteller er loyale over for booking og andre, men ellers prøv at ringe til overnatningsstedet og spørg efter en god pris på de datoer i skal være der.

   Hvis i har mulighed for det så kom forbi Mammoth Lakes, som ligger mellem Las Vegas og Yosemite. Sørg gerne for at have et par overnatninger eller mere så i har mulighed for et par forskellige trails de forskellige steder.

   PS: Half Dome Village har en rigtig god placering og der køre gratis shuttle busser rundt til de forskellige trails.

   Din kæreste og dig må have en legendarisk dag 🙂

   DBH Simon

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.