Trekking i Grand Canyon

Trekking i Grand Canyon

Start altid dit trek så tidligt som muligt, for at undgå den værste middagsvarme. Tasken er pakket med rigeligt vand og snacks. Skulderne er smurt ind i faktor 50 og vi er nu klar til at trekke ned og op i Grand Canyon. Men først skal udsigten nydes lidt fra toppen.

Grand Canyon - Arizona -Backpackerlivet.dk

Colorado River nederst til højre

Der kører shuttlebusser rundt i Grand Canyon, som er gratis og de kører hvert 8-15 minut, da der er lukket for personbiler på nogle strækninger. Vi holdte bilen ved visitor centeret og tog shuttlebussen til South Kaibar Trailhead, som skulle være en af de smukkeste trail og med lidt udfordring.

Trailet “Cedar Ridge” er i alt “kun” 2,4km hver vej og vi kommer 340 meter ned i Grand Canyon. Dette trail vil tage mellem 2-4 timer og er markeret som “difficult”. Der er på dette trail mulighed for at stoppe før selvfølgelig, men også mulighed for at fortsætte længere. Da vi startede turen kl 0700, var temperaturen 23 grader og ved 11 tiden 36 grader. Det har rigtig meget at sige for sværhedsgraden om der bliver gået i fordelagtigt vejr eller i høj sol og varmt vejr.

Grand Canyon - Arizona -Backpackerlivet.dk

Squirrel tager sig lige en slapper på den lune sten

Det er noget helt andet at gå ned i Grand Canyon og kigge op på de mange røde klipper. Colorado River kunne vi så småt ane i klippernes dybe udskæringer. Trekket var lidt hårdt, man får hvertfald pulsen op, især da vi skulle tilbage gik det bare op ad.

Grand Canyon - Arizona -Backpackerlivet.dk

Det havde taget os et par timer ned, inklusiv stop til billeder og en god svedig time op igen. Godt vi gik klokken 07, for kl 11 kunne man allerede mærke hvordan solen begyndte at bage.

Grand Canyon - Arizona -Backpackerlivet.dk

Grand Canyon National Park, en af de første nationalparker i USA, den er 446 km lang og op til 26 km bred og har en dybde på cirka 1,86 km. med sine 5-6 millioner år. Inde i parken ligger Grand Canyon, der er en kløft, skabt af Colorado River. Grand Canyon regnes for at være et af verdens største, naturlige, underværker.

Grand Canyon - Arizona -Backpackerlivet.dk

Kan du se os på billedet? Simon står til venstre og Stefanie står til højre

Efter vi kom op til toppen igen hoppede vi på shuttlebussen igen, for at se de forskellige udkigsposter. Man kan bliver ved med at finde nye smukke udsigter og forskellige klippeformationer.

Grand Canyon - Arizona -Backpackerlivet.dk

I alt tilbragte vi 9 timer i Grand Canyon. Det var en super fed oplevelse. Smuk udsigt, adrenalin kick fra de dybe kløfter og ømme ben. Man bør bestemt tage et treck ned i Canyon, det er to helt forskellige oplevelser.

Tilbage på hoteller igen kl 18, et måltid mad på restaurant kæden Wendy’s og så på hovedet i seng, da vi vil op og se solen stå op over Grand Canyon. Kl 04:23 står solen op, så kl 03:15 ringer vækkeuret, da vi først lige skal kører 11 km ind til parken og så med shuttlebussen op til solopgangs udkigsposten. Sov rigtig godt!

Follow:

1 Comment

  1. Anne Marie
    juli 22, 2017 / 4:22 pm

    Kære Begge. I forstår at få nogle på opleveren. Hvor er det smukt og nogle fine fif i giver videre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.