Tandemcykeltur rundt på Xi’an bymur

Idag skal vi ud på en skøn cykeltur oppe på Xi’an bymur, som er blandt få tilbage. Muren er bygget i 1370, 12 meter høj og bag en tør voldgrav danner muren et rektangel, med en omkreds på 13.9 km.

-> Bo på et af de smukke hoteller i Xi’an <-

Sydsidens vagthus på toppen Xi'an bymur.

Sydsidens vagthus på toppen af bymuren.

Op af de stejle tapper til den brede stenbelagte sti på muren. Her havde vi mulighed for at leje cykler og besluttede os straks, at sådan en tandemcykel kun kan blive en sjov tur. Godt op med sadlerne. Lidt førstegangs øvelse skulle der til og så fik vi ellers fart på.

Sydsiden af Xi'ans bymur

Sydsiden af Xi’ans bymur

Udsigt fra Xi’an bymur

Med udsigt over Xi’ans hjerte og til den anden side Xi’ans større højhuse, som skyder op mod himlen udenfor bymurene. Hyggelige røde lanterner langs muren hele vejen rundt, samt de store porte i de fire verdenshjørner og de fire udkigstårne på hvert hjørne af muren. Lidt over halvvejs tog vi en pause fra cyklen og nød udsigten med lidt lækkert til ganen og den sødetand.

Én af de mange udsigter fra Xi'an bymur.

Én af de mange udsigter fra Xi’an bymur.

Ca. 75 minutter og 13.9 km. senere afleverede vi cyklen og nød for sidste gang den skønne udsigt fra muren, inden vi gik på jagt efter noget mad og lidt opdagelse rundt i byen Xi’an.

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.