Sumobrydning

I dag skal vi se en af de ting som beskriver Japan allerbedst. Sumobrydning! Fede kæmpe store mænd, som brager sammen. Vi var heldige at kunne overvære en sumo kamp, da disse turneringer kun sker fire gange om året af 15 dage. Kampene starter fra kl 09 om morgenen og slutter kl 18. Salen bliver først for alvor fyldt og intensiteten stiger ved 15-16 tiden hvor folk først begynder at ankomme. Dette skyldes at de “dårligste” Sumoer kampere først, derefter mellem klassen og tilsidst går superklassen på kl 16.

Sumobrydning Japan

Link til nærmere info om Sumo reglerne 
Vi tænkte da disse billetter ikke havde været helt billige, kunne vi ligeså godt få så meget ud af det som muligt og tog tidligt afsted.

Igen er vi lykkelige for Shinkansen, da denne turnering fandt sted i Fukuoka ca. 600km fra Kyoto. Lidt under tre timer i Shinkansen inklusiv lidt metro. Da vi kom op af undergrunden, skulle vi gå 500 meter for at komme hen til hallen hvor turneringen fandt sted. I starten var vi lidt i tvivl om den retning vi fik var korrekt. Men dette blev vi hurtig bekræftet i, da der begyndte at vrimle med kæmpe Sumo brydere over alt i deres silke kåber, en karakteristiske blankfristede sorte hår knold og træ “klipklappere”.

Sumo Japan

Nu begyndte det at kilde lidt i maven. Det her skal nok blive mega fedt at overværer. Vi havde booket vores næste tog ved 18 tiden og vi ankom til hallen kl 12:30. Så for en sikkerheds skyld havde vi medbragt iPad og fuld opladet mobiler, så vi ikke kom til at kede os, hvis 5 timers Sumo blev for meget.

Sumobrydning Japan

Super klassen

TVÆRT IMOD! Det var så spændene og underholdende at vi næsten ikke så væk fra den lille sandring, hvor Sumoerne kæmpede. En imponerende styrke og muskelmasse gemt bag et godt lag fedt. Lussinger og hårde greb, prusten og sveden. Nogen gange var det voldsomt som de væltede ned over hinanden, ud over kanten og næsten ned i hovedet på dommerne, som sad rundt om den hævede ring af sand.

Sumobrydning Japan

Om man er stor eller lille har ikke noget med dygtigheds graden. Ham den mindste vandt faktisk. Nederst billede ses dommerne votere om der skal ske omkamp, da der var tvivl om hvem der først ramte jorden udenfor cirklen.

Vi overværede de forskellige klasser og vi fandt dem lige interessante. Dog kunne vi godt fornemme intensiteten blandt det stigende antal publikummer efter klokken 15, anderledes teknikker som de dygtige Sumoere brugte, samt fotografer som begyndt at knipse løs tæt på ringen.

Sumobrydning Japan

Det var så mega fed en oplevelse! At se og mærke intensiteten ved sådan en kamp, samt reglerne er så enkle at forholde sig til. At kunne gå forbi og stå ved siden af disse KÆMPE store, høje og drøje japaner, som ligger så langt over gennemsnittet af størrelsen på japaner, at selv vi følte os som små fnug ved siden af dem.

Sumobrydning Japan

Super klassen og præmie ritual

Vide at dette ikke bare er et “job” for dem, men en helt livsstil de lever efter!

Nu forlader vi Sumoerne og sætte vores kurs mod Hiroshima, Japans mest fredfyldte sted hvor anden verdenskrig satte dybe spor.

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.