Shibuya Crossing – Kobe kød

I dag sov vi dejligt længe og slappede lidt af på værelset, inden vi var på farten igen. I dag skal vi se et meget aktiv fodgængerfelt, nemlig Shibuya Crossing! Hvor vildt kan et gadehjørne med et fodgængerfelt være? Men vi er jo i hjertet af Tokyo, en by som aldrig sover med mennesker over alt! Vi skal også smage det så roste og omtale Kobe kød, mmh..

Shibuya Crossing er verdens travleste fodgængerfelt. Lyskrydset ved fodgængerfeltet har en 2 minutters cyklus hvor biler fra alle retninger får rødt lys. Når der bliver grøn mand, stormer tusindvis af fodgængere over, krydsende ind mellem hinanden fra fem retninger. Når folkemængderne mødes på midten øges kaos. Det er en forestilling der gentages hvert andet minut hele dagen og det meste af natten, indtil folkemængderne endelig tynder ud efter midnat, når Shibuyas stationer lukker.

Shibuya Crossing Tokyo

Shibuya Crossing

Vi tog metroen 20 minutter hen til Shibuya Station hvor forgængerfeltet skulle befinde sig lige udenfor. Der var et kæmpe kaos af mennesker over alt. Det var så vildt at befinde sig midt ude i krydset, hvor folk stødte sammen fra fem forskellige retninger.

Shibuya Crossing Tokyo

Stefanie i midten af Shibuya Crossing.

Vi fandt et magasin lige ved siden af krydset. Her kunne vi snige os op på tredie sal og overvære når de flere tusinde mennesker strømmede over. Vi beundrede det et par lys skift, for så efter at gå tilbage i forgængerfeltet og krydse det et par gange. Efter vi havde fjollede lidt rundt i lyskrydset, gik vi på jagt efter noget tidligt aftensmad, nærmere Kobe kød, inden der kommer for meget tryk på restauranterne og der opstår kø.

Vi prøvede at kigge os lidt frem på tripadvisor over bedste restauranter med Kobe. Helt tilfældigt endte vi oppe af en lille sidevej. Her lå en lille biks med vinduet fyldt med Kobe kød og et meget venligt personale, som ikke var højt på strå.

Kobe Kød Tokyo Japan

Der skal kolde øl til sådan nogle lækre stykker ko.

Priserne virkede overkommelige og “billige”, opvejet mod de fine restauranter vi havde kigget på. Lidt nærmere undersøgelse om stedet, fandt vi faktisk ud af at denne lille restaurant, som servere udelukkende forskelligt Kobe kød, ligger nr. 6 på tripadvisor ud af over 4000 andre restauranter her i Shibuya.

Så vi satte os ind i baren. Det var et hyggeligt sted med plads til omkring 20 mennesker. Vi bestilte en menu hver, som bestod af en forret med lidt lækkert salat, herefter fik vi serveret syv stykker rå Kobe kød hver fra fire forskellige steder på koen, som vi selv skulle stege over en lille bordgrill foran os.

Kobe Kød Tokyo Japan

Det smeltede på tungen! Og sikke en smag! En voldsom fedt mamurering i kødet, som det er kendt for, gjorde at det syede godt på grillen. Små 20 sekunder på hver side. Det smagte så skønt og det var slet ikke smurt ind i krydderierne, en lille bitte smugle salt og peber kunne vi ane.

Running sushi Tokyo Japan

Lidt ekstra sen aftensmad ovenpå Kobe. Lidt jul er der at spotte få steder. Simon fik 5kr. at spille for, i en af de mange spille halle og vandt mere end top gevinsten (minimum 2stk. Mentos, max 4stk.) Simon vandt 5stk. 🙂

700kr fattigere med endnu en oplevelse i rygsækken, sagde vi tak for lækker mad. Vi blev ikke “mætte” men vi kunne heller ikke spise mere Kobe kød, da det var så fedtholdig. Vi kunne ikke lade være med lige at smutte ind på en running sushi restaurant lidt senere på aftenen, inden vi tog helt hjem. En skøn aften med rigtig lækker kendt japansk mad!

Fyldte maver. Sov godt derhjemme!

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.