Pingyao by til fods – Finans museum – Pingyao Bytårn

Første dag i Pingyao. Vi pakkede os godt ind her til morgen. Vi ankom meget tidlig om morgen, hvor der stadig var mørkt udenfor. Nu måtte vi heller komme ud og se hvor vi er havnet, da vi bare blev samlet op fra togstationen og kørt direkte hertil.

Vores værelse bagerst i gårdhaven

Vores værelse bagerst i gårdhaven

Et smukt syn mødte os da vi trådte ud af vores værelse, som førte ud i den lille hyggelig baggård.

HER kan du booke det samme smukke hotel som vi bor på. 

Her skal vi overnatte de næste to nætter, lige i hjertet af Pingyao indenfor bymurene. Bymuren her i Pingyao er den bedst bevaret i Kina, med en omkreds på små 7km.

Et netværk af små gader og gyder, hyggelige gadekøkkener, tingel tangel butikker, små “kioske”, barer, røde lanterner der lyser gaderne op om aftenen, gamle tårne og bare den rolige stemning i sig selv. Væk fra alt voldsom bilos og gade larm.

En af de større gader i Pingyaos bymidte

En af de større gader i Pingyaos bymidte

På tur i Pingyao

Pingyao har altid været en blomsterne handelsby, men byen fik rigtig overtaget da købmænd skabte landets første banker. Her udstedte man checks for at lette at formidling af enorme mængder sølv. Så mens vi udforskede de små snoede gader, gik vores tur forbi Kinas første bank, finans museum. Banken begyndte sin ydmyge tilværelse, som farveforretning i slutningen af 1700-tallet, inden dens enorme succes gjorde, at den forvandlede sig til Kinas første bank. Museet har næsten 100 rum.

Pingyaos finansmuseum indefra

Pingyaos finansmuseum indefra

På turen tilbage til værelset gik vi under Bytårnet, som er den højeste bygning i den gamle by, her bag murene. Desværre var her lukket, så vi kunne ikke komme op i det. Men måtte nøjes med at se den smukke bygning udefra.

Pingyaos højeste bytårn

Pingyaos højeste bytårn

Herefter var det tilbage på værelset, skrue godt op for radiatoren og få noget varmt at drikke. Så vi kunne blive klar til at komme ud i kulden igen og kigge os omkring efter noget aftensmad.

Aftensmad i Pingyao kina

Endnu engang lækker aftensmad. Vi spiser billigere, men kvaliteten er bestemt ikke dalende. To gode retter til deling og en 1/2L lokal øl hver. Omkring 80kr. Godt mætte. Godnat fra den lille by Pingyao (på størrelse med Aalborg) 🙂 –

-> Læs mere om den smukke lille på her <-

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.