Pariserhjul i Osaka – Osaka akvarium – Namba downtown Osaka

Vores rejse igennem Japan starter i Osaka. Osaka har et befolkningstal på 2,5 mio. det er Japans tredie største by. Vores rejse på kryds og tværs i Japan, vil vi så meget som mulig benytte vores Rail Pass til hurtigtoget Shinkansen, som vi hurtige blev vilde med! Med en hastighed på 320km/t som er forsvarligt (de er testet til at kunne nå tophastighed på omkring 443km/t -test kørsel) får vi hurtig lagt nogen kilometer bag os.

-> Her er hotellet vi boer <-

Pariserhjul Osaka akvarium Japan

Det enorme pariserhjul udenfor Osaka akvarie

Akvarie tur i Kaiyūkan

Vi starter vores dag ud med et besøg i Japans mest spektakulære akvarie Kaiyūkan. Vanddyrene er delt op i 15 tanke og er organiseret på en imponerende måde. Den midterste tank er ni meter dyb og hjem til de to store hvalhajer, akvariets hoved attraktion.

Pariserhjul osaka

Der er langt ned fra pariserhjulet i Osaka!

På vej hen mod akvariet, imponerede et kæmpe pariserhjul os. Vi fandt ud af at vi for et ekstra lille beløb, kunne få en tur rundt i dette kæmpe hjul i en helt gennemsigtig vogn. Præcis hvor højt hjulet var, kunne vi ikke tyde os til nogen steder, men det var kæmpe og turen hele vejen rundt tog ca. 15 minutter. En flot 360graders udsigt hele vejen rundt og oppe fra og ned. Det kilder lidt ekstra i maven når alt i vognen er gennemsigtigt.

Osaka akvarie

Efter en imponerende udsigt over hele Osaka by, gik turen ind i akvariet. Vores tur startede på 8 etage, hvor vi langsomt bevægede os ned igennem resten af etagerne, i en spiral rundt om den store center tank, hjem for de store hvalhajer samt mange forskellige arter rokker i enorme størrelser.

Osaka akvarie

Disse store tanke som går igennem flere etager, gør at vi kan se dyrene fra forskellige perspektiver. Især delfiner udnyttet i fulde drag, at kunne svømme helt ned til bunden og skyde i raketfart op over vandoverfladen. Efter at have set på alle disse flotte pattedyr, fisk, gopler og hajer under og over vand, fik vi muligheden for at “nusse” lidt ved nogen utrolig smukke leopard ligene rokker og sandfarvet hajer.

Så bliver der klappet fisk "Der må ikke røres ved halen og munden"

Så bliver der klappet fisk “Der må ikke røres ved halen og munden”

Sightseeing i Osaka dowentown Namba

8 etager senere kom vi ud fra akvariet og sad og nød lidt sol ved molen, inden turen går på lidt sightseeing i Osaka downtown Namba.

Namba er byens mest berømte “underholdnings” gade, som byder på en del shopping og spisesteder. En af Osaka’s berømte turistattraktioner er Dotonbori, som flugter med byens kanal. Steder er også kendt som maddistriktet. Om aftenen er denne gade belyst af flere hundrede neon lys og kæmpe belyste reklame skilte. Bla. den kendte Glico Running Man og Kani Doraku crab skiltet.

Glico Running Man og Kani Doraku crab skiltet Osaka Japan

Glico Running Man og Kani Doraku crab skiltet I hjernet af Namba

Ned langs en af sidegaderne, som er overdækket går Shinsaibashi Shopping Arcade. Dette er Osaka’s primærre shopping gade, ca. 600 meter lang. Her ligger alverdens små og større finere butikker, kendte såvel som ukendte designere.

Ned gennem Shinsaibashi Shopping Arcade

Ned gennem Shinsaibashi Shopping Arcade

Aftensmaden blev til en “mad pubcrawl” hvor vi smagte forskellige ting, fra de forskellige madboder på Dotonbori gaden.

Massere af frisk luft og ømme ben, nu skal batterierne lades op til endnu en oplevelsesrig dag. Dette bliver i legebarnets tegn, når turen går til forlystelsesparken Universal studios. Godnat 🙂

Follow:

1 Comment

  1. John Jarmann
    november 15, 2015 / 7:09 pm

    Hvor er det dejligt at vi stadig kan følge jer på denne skønne side og nu fra Japan. Virkelig skønt alt det indput vi fik fra Kina.
    Mor og far

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.