På vej til Grad Canyon – Route 66 – 403km

På vej til Grad Canyon – Route 66 – 403km

Ud af sengen og afsted, vi skal ikke ankomme forsent til vores hotel i Grand Canyon, da vi skal nå at snakke med en af de mange rangers i parken, som kan fortælle os lidt om de forskellige trekking ruter vi kan tage ned i Grand Canyon i morgen tidlig.

Route 66 - Arizona - USA - Bloody 66

Vi får dog tid til at se en af USA’s omtalte turistattraktioner i dag på vores vej, da vi kører lige igennem den, nemlig Route 66 i Arizona. Route 66 “The Mother Road” var en hovedvej i USA. Vejen blev grundlagt i 1926, og skilte blev sat op i 1927. Vejen begyndte i Chicago og endte i Los Angeles, på tværs at USA. Vejen havde oprindeligt en samlet længde på 3.939 km.

Route 66 - Arizona - USA - Bloody 66

Mange strækninger på Route 66 var livsfarlige at køre på, og øgenavnet “Bloody 66” blev brugt om flere af disse strækninger. Især strækningen gennem Black Mountains i Arizona gav anledning til problemer. Strækningen var fyldt med skarpe hårnålesving, og stigningerne var de stejleste på hele ruten. Mange rejsende var så bange for at køre denne strækning, at de hyrede lokale som vejvisere.

Turen fra Los Angeles til Chicago kan i dag gøres på omkring 30 timer, hvor det ad Route 66 tog flere dage dengang. Strækningen mellem Kingman og Seligman i Arizona betragtes som den del af Route 66, hvor mest af den originale vej og dens stemning er bibeholdt, som vi også kørte.

Route 66 - Arizona - USA - Bloody 66

Vi gjorde hold ved nogle små spændene shops på vejen igennem Route 66 og fandt kameraet frem.

Omkring kl. 19 ankom vi til hotellet i Grand Canyon. Vi fik snakket med en ranger, som gav os fif til hvilke trekking ruter vi kunne tage på egne ben og at vi skulle starte kl 07 for at undgå den værste varme på vores tur. Der skal pakkes godt med vand og gerne lidt snack til turen også. Efter en god snak, fik vi et hurtigt måltid mad og så i seng med vækkeuret sat til kl 06

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.