New York – Manhattan

New York – Manhattan

Vi er nu 6 timer yngre end jer i Dk. Vi ankom omkring kl 22 til vores værelse på YMCA Vanderbilt midt på Manhatten, en spytklat fra Times Square. På dette lille 6 kvm værelse med en køjesenge, skal vi sove de næste fem nætter til vi rejser videre den 10 juli mod LA.

Hostel New York - YMCA

Kl 05 var vi totalt friske! (Længe leve jetlag) vi fandt vores Lonely planet bog frem med New York og fik sat en masse krydser på kortet over “must see” her på Manhattan. På med de nye gåmaskiner og så ud i det blå! Blåt og blåt.. Der var lidt skyet og små dryp. Men temperaturen fejlede intet, omkring 24-26 grader.

Det der metro var lidt noget forvirret noget, fandt vi hurtig ud af, mange af sporene var lukket og ligemeget hvor langt/kort man skulle, kostede det altid 3$ pr næse. Så vi fik gået RIGTIG meget første dag!

Time Square - Manhattan - New York

Kig op! Det er som at befinde sig i en kæmpe labyrint hernede på jorden blandt de kæmpe bygninger, som tårner op mod himlen. Første stop på vores gåtur gik en tur rundt omkring på Times Square. Bygningerne er klistret ind i kæmpe neon reklamer og de kendte gule taxaer som suser rundt omkring, det bliver en oplevelse at se dette sted når mørket falder på.

Diamond distrikt - New York

Efter en spisepause (skal lige nævnes at ALT mad er MEGA dyrt her på Manhattan), som var en burrito på størrelse med en baby, gik vores tur videre med meget fyldte maver. Næste stop! Diamond Distrikt. Dette er en gade fyldt med butikker som sælger de smukkeste ædelsten og et stort handelssted for mange velkendte jøder med to ørekrøller og sort høj hat. Her sælges og forhandles 90% af USA’s diamanter. ALDRIG har vi set så store funklende diamanter før og så, så mange i ét vindue! Vi snakker diamanter på størrelse med hindbær (over 10ct) til laaaangt over de 100.000$ som vi kunne ane på små priskilte.

Rockerfeller - Manhattan - New York

Gåturen blev nu lagt et smut forbi Rockefeller bygningen, som ejes af USA’s mest indflydelsesrige familie. Familen grundlagde Strandard Oil i 1870 og i takt med benzin og olie steg i værdi gjorde deres rigdom det også. Familien blev den første dollar milliardær. Familien var også den første til at definere strukturen af moderne donation/velgørenhed.

St. Patrick Cathral - Manhattan - New York

Videre herfra skulle vi nu kigge nærmere på en kirke. Hvor vildt kan det være? Nu har vi jo efterhånden set en DEL templer smurt ind i guld og moskeer, som den store blå moske i Istanbul . Men kristne kirker har vi aldrig kommet ret meget i. Vi skal da lige love for at St. Patrick’s Cathedral havde WOW effekt og en ro over sig. Denne smukke råhvide kirke formet som et stort kors, ligger gemt nede mellem de kæmpe moderne højhuse. Udefra var kirken detaljeret og unik. Indeni var den noget helt speciel. Med flere meter til loftet, 1000 vis af små farvede glasruder, som dannede de smukkeste billeder, der skabte det unikke indfalds lys i kirken, et ovl så kæmpe, hævet over os og gav kuldegysninger ned af ryggen når det spillede. Vi var lige trådt ind i en gudstjeneste, så vi sneg os hen på en bænk og beundrede roen og de troende mennesker omkring os.

Empire State Building - Manhattan - New York

Empire State bygningen lå vores rute også forbi. Vi beundrede bygningen udefra og gik derefter indenfor svingdørene. Her er det muligt at betale sig fra at komme op på 86 etage og nyde udsigten over Manhatten. Det skal vi helt klart gøre, men ikke i dag og så skal det være en aften, når solen er gået ned og byen byder op til en dans af lys.

Flatiron - New York - Manhattan

En sjov bygning lagde vi også turen forbi. Fullerbuildning eller i folkemunde kaldet “Flatiron” (strygebrats bygningen) en sært formede bygning, som ikke kan undgå at fange ens øje. Herefter var det tid til et lille hvil i benene. En lille beskeden park lige ved siden af Flatiron slog vi os ned i en lille times tid.

New York - Manhattan

Snacks og mad under turen er der altid tid til. En Nutelle Cafe, de kendte “Big Gulp” på 7/11 og mad markedet Chelsea Market. Mørket er ved at falde på og vores fødder er ved at være godt slidte op for i dag. Det sidste stop på vores vej hjem blev The New York Public Libary.

Godnat og sov godt!

Follow:

2 Comments

 1. Anne Marie
  juli 14, 2017 / 4:51 am

  Skønt med et kig og en stemningsfuld beskrivelse . I ønskes fortsat den allerbedste ferie

 2. Pernille
  juli 14, 2017 / 9:17 am

  Tak for skøn beretning😊
  Fortsat go tur

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.