New York – Cental Park – High Line – Vi smager NY’s bedste tacos – Times Square by night

New York – Cental Park – High Line – Vi smager NY’s bedste tacos – Times Square by night

I dag skinner solen! Sen morgenmad/middagsmad blev nu New Yorks bedste tacos “Los Tacos no.1” Derfor var første stop på vores tur i dag tilbage til Chelsea Market.

Manhattan - Chealse Market - Los tacos no 1

Lige bag Chelsea Market ligger High Line, som er en nedlagt højbane. Skinnerne var i brug fra 1934 til 1980. Siden 2009 er hovedparten af jernbanen ombygget til en lang og smal offentlig park. Utrolig hyggelig lille grøn sti og en fed måde at udnytte noget gammelt ubrugeligt til et grønt område. Efter at havde gået hele High Linen på de 2,33 km, satte vi nu kursen mod Central Park med et stop gennem Times Square i solskin.

High Line - Manhattan - New York

Times Square summer af liv når solen skinner og alle turister suger de store neon skilte til sig.

Time Square - Manhattan - New york

Endelig efter 7km gåtur ramte vi den sydligste del af Central Park. Efter at havde smidt os på græsplænen, blev vi hurtige enige om ikke at gå hele parken igennem, da den har et areal på 4,1km i længde og 825m i bredde. den er med sine omkring 25 millioner besøgende årligt den mest besøgte bypark i USA. Dens brug i mange film og tv-serier har desuden placeret den blandt de mest berømte parker i verden.

Central park - Manhattan - New York

Mellem 1820 og 1850 blev befolkningen i New York City næsten firdoblet, hvilket fik borgerne til at søge mod byens grønne områder – fortrinsvis kirkegårde – for at komme væk fra larmen og det kaotiske liv.

De indledende planer til parken blev udarbejdet i 1857 og selvom den gennemgående tager sig ud som et naturligt landskab, er næsten alt nøje placeret. Den har flere kunstige søer, lange vandrestier, to skøjtebaner, et naturreservat, områder beregnet til forskellige sportsgrene samt legepladser. Parken er en velbesøgt oase for trækfugle og er derfor også populær hos fuglekiggere. Den 10 km lange vej, som omgrænser parken, er populær blandt joggere og cyklister.

Central park - Manhattan - New York

Vi troede “bare” det var en park med store stier lidt træer og grønne græsplæner. Men små skjulte stier og broer fører os dybt ind i parken, så man helt glemmer tid og sted. Her er et aktivt dyreliv. Vi så flere fugle, ildfluer, sommerfugle, egern, skildpadder og en vaskebjørn i buskadset på rov. Tænk at dette kan finde sted midt inde i en kæmpe pulserende storby?

Her vrimler med tusinder af mennesker, aktiviteter og hyggelige picnic, men stadig føles parken kæmpe og der er plads til alle.
Hjem til hotellet igen, med et stop på Times Square, for at se de store neon skilte lyse alt op og storbyens “WAOW” factor.

Time Square - Manhattan - New York

Se video fra vores sene aftentur gennem Times Square.

Følg med i morgen, når vi lægger det sidste blog indlæg op om New York inden vi rejser til Los Angeles.

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.