Morgen tilbedning og ild ceremoni – Morgen gåtur i Okunoin – Turen går til Kyoto

Godmorgen! Kl 06:30 skulle vi være klar til munkenes morgen tilbedning og ild ceremoni, som de udfører hver dag, om der er turister eller ej. Vi satte os til rette på gulvet i det stearin oplyste tempel og afventede hvad der ville ske. Vi startede ud med at overvære munkenes morgen tilbedning. Munkene begyndte at synge/bede i kor, med dybe stemmer og forsvandt nærmest i trance. Det var spændene og anderledes at overvære så tæt på.

Ild ceremoni – magtfuld rensende effekt, spirituel og psykologisk

Lige efter morgen tilbedning skulle vi direkte over i et mindre åbent tempel udenfor, her skulle vi se munkenes ild ceremoni. Ilden skulle siges at have en magtfuld rensende effekt, spirituel og psykologisk. En af munkene tændte langsomt op i “bålet” mens han nøje lagde små pinde på.

-> Bo ved munkene samme sted som vi gjorde <-

Fire ritual Mount Koya

Morgen tilbedning og ild ceremoni

I takt med at flammerne voksede højre og højre, slog en af munkene hårdere og hårdere på trommerne bagerst i lokalet. Munkenes messen/tilbedning blev hurtigere. Efter flammerne havde nået en højde på lidt over en meter, stoppede tilledningen langsomt igen, mens flammerne dalede mod jorden igen og gik ud.

Morgenmad ved munkene Mount Koya

Vores vegatariske morgenmad

Vegatarisk morgenmad ved munkene

Tilbage til vores værelse igen. Vores senge på gulvet var nu forsvundet og morgenmad på gulvet var sat frem. Igen var alt selvfølgelig vegetarisk. Vi drak den varme te og smagte ganske lidt på de forskellige sære vegetariske ting. Vi havde heldigvis en yoghurt med i tasken, som vi delte. Veganer bliver vi aldrig!

Kl 10 skulle vi tjekke ud fra vores primitive smukke værelse. (ØV hvorfor havde vi ikke bestilt 2-3 overnatninger mere)  Vi lagde vores bagage i kontoret, mens vi gik på opdagelse i Mount Koya det utrolige Okunoin, som vi kun havde set i nattens mørke fra turen i går.

Okunoin Japan

Besøg på Okunoin kirkegård ved højlys dag

Okunoin er et af de mest hellige steder i Japan. Okunoin kirkegård, den største i Japan, med over 200.000 gravstene, monumenter og mindesmærker (ingen organer er begravet her, kun halsknoglen som symbolisere Buddha) og knap to kilometer lange stier belyst af svage lanterner.

Okunoin Japan

Brønden øverst til højre er for de modige. Det siges at hvis man kigger ned i brønden og ikke kan se sit eget spejlbillede, vil man dø indenfor 3 år. Så vi krydsede finger og håbede, at den ikke var tørlagt.

Omgivet af tykke skove af massive træer, som er op til over 1000 år, der tårner sig op over stien og filtrere morgensolen. Vi kunne gå frem og tilbage gennem denne skov 100 gange og stadig ville vi se noget, vi ikke havde lagt mærke til før. Der er så mange forskellige monumenter til historiske tal, krigshelte, royalty, virksomhedsledere og børn.

Okunoin Japan

Okunoin rummer også splinter nye gravsten som koster over 200.000kr for 50år på nye udstykket grunde, omkring labyrinten af de over 1000 års gamle forfaldne mås belagte gravsten i midten, mellem de kæmpe træer. Det var et utrolig smukt og fredsfyldte sted.

Okunoin Japan

Monumentet med figurerne stablet, som ses tydligt nederst til højre symbolisere nederst til øverst: Jord, vand, ild, luft og sindets natur

Efter at have besøgt Okunoin i dagslyst, gik vi til tilbage for at få vores bagage og starte vores rejse mod Kyoto. Turen kommer til tage omkring 5-6 timer fra nu af med offentlig transport og gåben, til vi ankommer til Kyoto. I Kyoto har vi fire overnatninger, som vi har booket igennem ARIBNB hos private udlejer Maggi og Jason.

Ved 20 tiden ankom vi til lejligheden, hvor vi herefter gik ud for at finde noget omkringliggende mad og så på hovedet tilbage i seng, for at blive friske til endnu en dag i morgen. Godnat!

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.