Mod Tokyo – Toyota techno museum – Science museum

I dag rejser vi fra den fredfyldte by Hiroshima, og drager mod Tokyo med Shinkansen. Inden vi når vores værelse i centrum af Tokyo, som vi har lejet gennem airbnb, skal vi et smut forbi Nagoya, hvor Toyota har deres hovedkvarter samt et af verdens største planatariumer.

Som altid vil vi gerne selv finde vej samt holde omkostningerne nede, derfor kom vi ud på en lille gåtur inden vi ankom til Toyota techno museum.

Toyota museum Japan

Da rundturen startede fik vi Toyotas groupe historie genfortalt. Toyota er ikke blot en bilproducent, men startede egentligt med at væve bomuld i slutningen af 1800-tallet. Den process blev “hurtigt” effektiviseret via teknologi og automatisering. I 1926 blev Toyota groups første firma stiftet, Toyota Industries Corporation, som sælger væve maskiner, industrimaskiner og køretøjer.

Allerede i 1936 var Toyotas først 5 dørs bil færdig, model AA. Salgs prisen lå på 3359 yen, hvilket var ca 400 yen billigere end konkurrenterne Ford og GM biler. Den dag i dag består Toyota group af 16 datter selskaber der operer inden for forskellige områder. I kan læse meget mere om Toyota på linket her.

Vi fik lov at se hvordan de nyeste udviklet maskiner kan væve billeder fra computeren. Og hvordan støbemaskinerne virker når de producere elementer til bil produktionen.

Toyota museum Japan

Simon er meget optaget af processer, teknologi, produktions filosofier mm. Derfor var det svært at få ham med ud igen, da vi som noget af det sidste blev introduceret for Toyota produktion system. Toyota produktion system består af to hovedprincipper jidoka (intelligent automatisering) og just-in-time drift, hvilet kort sagt betyder at du kun producere eller levere hvad der er brug for, når der er brug for det, i den mængde der er brug for det.

Der var robot show et par gange om dagen og i video ses en solorobot spille på violin.

Efter et langt og spændende besøg hos Toyota gik turen videre til planatariumet.
Efter at havde gået lidt i rundkreds, fik vi hjælp til at finde planetariet. Vi var der en time før det lukkede, da vi tænkte at det kunne vi godt lige nå.

Japans planetarium

Det viste sig så ikke kun at huse verdens største planetarie, som er i den kæmpe mæssigt sølvkugle, men fem etagers eksperimentariet også! Alt er på japansk, men vi prøvede os bare frem i de forskellige forsøgs maskiner. Hurtig videre igennem en sal med forhistoriske dyr, hvor vi herefter skulle overværer et show i det kæmpe store planetarie.

Japans planetarium

Alt snak og fortælling forgik desværre på japansk, men det viste vi godt. Vi sad tilbagelænet i hver vores bløde lænestol. Projektorer skabte en kæmpemæssig klar stjernehimmel med mælkevejen på det enorme kugleformede loft, som sad vi på et helt mørk sted udenfor en klar nat. Det var det hele værd, en utrolig smuk oplevelse. Selve “forestilling” varede en time (nogen faldet i søvn, så afslappende var det), men det ville nu have været spændene at kunne forstå hvad der blev fortalt.

Shinkansen mod Tokyo

Solen var nu gået ned og luften begyndte at blive kølig. Nu skulle vi bare finde tilbage til Shikansen og det sidste stykke hen til vores lejede værelse i Tokyo.
Godnat og sov godt!

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.