Manga museum Kyoto – Nijo Castle Kyoto – Fushimi Inari Shrine

Op til en ny dag her i det japanske. Vi er lidt ømme efter endnu en nat på gulvet, men det er en kulturel oplevelse, som hørere med. Og det er nu lidt hyggeligt.Vi havde set, at der lå et Manga museum lige omkring hjørnet hvor vi bor, så det tænkte vi at ligge et besøg forbi. Det var ikke helt billigt at komme ind, 40kr. ca. taget i betragtning til andre indgangs billetter.

Manga museum Kyoto Japan

Simon holder Manga maskotten i luffen

Vi havde nok forestillede os en kæmpe udstilling af diverse forskellige Manga figurer, bamser, tegninger, film ovs. Vi må indrømme at blive ret så skuffet! Det viste sig åbenbart “bare” at være et kæmpe bibliotek med tusinder og atter tusinder af Manga tegneserier, stablet op og ned på reoler fra flere årtier. Men trods vores skuffelse, var her fyldt med forgabte japaner, dybt optaget i at bladre og læse i de forskellige tegneserier.

Vi rendte hurtigt biblioteket igennem på de to etager og fandt vejen ud igen. Vi fandt den nærmeste metro over til Nijo Castle. Igen var det af med skoene inden vi trådte indenfor i slottets hovedbygning.

Nijo Castle Kyoto Japan

Indgangen til hoved bygningen

Nijo Castle er et flot slot, med en smuk traditionel japansk landskabs have med en stor dam, dekorative sten og velplejede fyrretræer omkring sig, hegnet inde bag en stor stenmur med voldgrav omkring.

Nijo Castle Kyoto japan

Slottet blev bygget i 1603 og består af flere separate bygninger, der er forbundet med hinanden via korridorer med såkaldte nightingale gulve, da de knirker når de bliver betrådt, som en sikkerhedsforanstaltning mod ubudne gæster. Slottets værelser er dækket med tatami måtter og har elegante og smukke guldstøv malede rispapir vægge.

Nijo Castle Kyoto japan

Efter at have strukket vores ben i den store flotte have omkring slottet, gik turen videre. Ned i metro systemet igen til Kyoto station, hvor vi skulle videre med et tog ud for at se Fushimi Inari Shrine.

Fushimi Inari Shrine er berømt for sine tusindvis af Vermilion Torii porte, som er sat tæt sammen og skaber et netværk af stier. Som vi fik fortalt af munkene vi boede hos, omhandler deres form for buddhistiske tro døden, hvor disse Torii “den rigtige japanske tro” symboliserer livet.

Fushimi Inari Shrine Kyoto Japan

Et idyllisk flot sted, med alle disse stier af Torii porte, som snor sig ind i skoven og ud igen. Vi gik en del af ruten igennem de røde porte. Men helt til tops igennem dem alle vil tage omkring 2-3 timer. Ind imellem stierne, var der forskellige små templer på vores vej.

Fushimi Inari Shrine Kyoto Japan

Efter at havde set røde store og små porte nok for i dag, rumlede vores maver efter mere lækkert sushi. Vi lagde vores vej forbi Yodobashi center ved Kyoto station og købte 3 bakker sushi og et par øl med hjem på værelset.

Vi skal spise så meget sushi, så vi tænker “aldrig mere sushi” Godnat fra os to!

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.