Jingshan Park – Beijings Hutong’er – Lama templet

I toppen af billedet ses pavillonen, som har udsigt over Den Forbudte By

I toppen af billedet ses pavillonen, som har udsigt over Den Forbudte By

Vi startede morgen ud med en gåtur rundt i den flotte Jingshan Park, for enden af Den Forbudte By. Oppe fra toppen i en smuk pavillon med en “forgyldt” Buda indenfor og det karakteristiske kinesiske tag, havde vi en fantastisk panorama udsigt over Den Forbudte By. Som det ses på billede er her meget smog. En tung sky, i mere eller mindre grad, som konstant hænger over Beijing, ellers var vi heldige med vejret igen i dag, 23 grader.

På vej mod toppen af pavillonen

På vej mod toppen af pavillonen

Jingshan Park er en af byens fineste parker og en af de få bakker i Beijing centrum. Højen blev skabt af det overskydende jord fra udgravningen af voldgraven rundt om Den Forbudte By.

Udsigten fra pavillonen over Den Forbudte By

Udsigten fra pavillonen over Den Forbudte By

Efter en spadseretur i Jingshan Park, gik vi videre til Beijings Hutong’er som er beskrevet i vores Lonely Planet bog. Dette er en masse små enetages boliger, som udgør et net indenfor Beijings anden ringvej. Små fine hjem med hyggelige små kvadrate gårdhaver.

Hovedgade mellem Hutong'erne

Hovedgade mellem Hutong’erne

I bogen blev der beskrevet at denne bydel havde gennemgået noget af en udvikling siden 1999 og i dag er fyldt med små barer, wifi-cafeer, små hoteller og butikker. Dette var vi ikke imponerede over. Vi mødte nogle andre turister, som også følte de var på afveje, da de heller ikke fandt så meget liv ned af de små veje som beskrevet. Men en “stor” hovedegade var der, i den lille by! Her vrimlede det med lokale folk. Højdepunktet for denne lille tur, var en mand der lavede de flotteste candyfloss, lige til den søde tand.

Indgangen til Lama-Templet

Indgangen til Lama-Templet

Efter besøget i de lidt skuffende Hutong’er skulle vi op og se Lama-Templet. Ofte har vi læst og stødt mest på Himmel Templet. Men da dette ikke er et rigtig tempel med tilledningerne, røgelsespinde, osv. som vores bog beskriver, valgte vi Lama-Templet. Lama-Templet er det mest berømte tibetanske buddhisttempel udenfor Tibet.

Det største tempel, og der oplevde vi den største mængde røgelsespinde og tilbedninger

Det største tempel, og der oplevde vi den største mængde røgelsespinde og tilbedninger

Endnu en flok smukke templer, på lige række efter hinanden, med hver deres betydning. Smukke tage med uhyre på spidserne, røgelse og tilbedningerne, som fandt sted mellem hver tempel. Inde i hver tempel var der en hellig Buddha svøbt i offergaver. Buddhaen i det bagerste tempel, er den største i det højeste tempel. Buddhaen er 18 meter høj og udformet i et stykke træ.

Sol i beijing

En smuk solnedgang kunne vi skimme bag smocken, mellem de smukke tage i Lama-Templet, på vej hjem. I morgen står den på en tur til Den Kinesiske Mur, det bliver spændende!

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.