Hurtig tog fra Pingyao til Xi’an

Pingyao til Xi'an med hurtig tog

Pingyao til Xi’an med hurtig tog

Pingyao til Xi’an

Farvel til Pingyao og goddag til en lidt større by Xi’an. Vi troede her til morgen at vi skulle fra samme togstation, som vi kom fra. Men ejeren af hostlet fik heldigvis forklaret os, at det er en station 30minutters kørelyset herfra istedet for 10 minutters gang. Men heldigvis er vi altid i god tid når vi skal nå vigtige afgange. Hun kendte en der kunne kører os derhen for 30kr. Så det takkede vi hurtigt ja til, da det lød ekstremt billigt. I en lille skrammel elbil blev vi klemt ind og afsted det gik. Vi tror den max kunne kører 50km/t. (Speedometeret virkede ikke) men efter den lille tur blev vi sat af og stadig i god tid.

Togstation i Pingyao. Ventetid.

Togstation i Pingyao. Ventetid.

Det tog 12 timer sidst vi kørte med tog 600km. Så vi kunne heller ikke rigtig forstå, at denne gang skulle det kun tage 3 timer med en strækning på 500km. Så det viste sig at da vi kom til station var det et hurtig tog vi havde fået booket. Med en fart på 243km i timen som max, strøg vi igennem det kinesiske landskab.

Så ankom vi til Xi’an. Efter en lille metro tur og en gåtur, var vi fremme ved vores rigtig fine hotel. Lige i midten, indenfor Xi’ans bymure kl 14 ca. Mere centralt kunne det ikke blive.

-> Bestil eller se det hotel vi bor på <-

Som sagt, alt står på kinesisk så det er altid spændende om vi kommer med det rigtige tog.

Som sagt, alt står på kinesisk så det er altid spændende om vi kommer med det rigtige tog.

Vejret var ikke ret interessant at bevæge sig ud i, regn og koldt. Så vi blev det meste af dagen indenfor og undersøgte hvilke dage, vi skulle se attraktioner her i Xi’an. Kun en kort tur blev det til ned i byen for at finde noget aftensmad, som blev til take away og hurtig hjem igen med vores lune Hongtung dumpings. Det er små boller med kød eller grønsagsfyld, som er dampet. Mellem 1- 1 1/2 kr. stykket, så det blev billigt mad her til aften.

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.