Hoi An’s gamle by – An Bang Beach

Hoi An’s gamle by – An Bang Beach

Godmorgen! Nu vågnede vi op til den mere rolig, charmerende og lille by Hoi An. Vi skal bo ved en familie de næste 4 nætter til den 25/11, hvor vi har sovet en nat nu. Vi har et fint lille værelse, med en stor dobbeltseng og eget bad. Huset ligger ca. 6 minutters cykeltur fra centrum og 30 minutter fra stranden. Vi lejede et par cykler af familien, så vi let kunne komme rundt i byen og til stranden. 10$ pr. overnatning her og så får vi en frisk cykeltur hver dag.

Hoi An Den gamle by mad marked

Hoi An – Den gamle by -Mad markedet

Hoi An by har et netværk af charmerende gågader, hvor scootere og biler ikke har adgang. Lokale og turister cykler mellem hinanden, og de charmerende huse i klare pastelfarver ligger på stribe. Hoi An er fredfyldt og er lige præcis sådan et sted vi ønskede at besøge, efter vi har stået i en af Vietnams travle og larmende byer. Byens vartegn er Den Japanske Bro, der er fra slutningen af 1500-tallet og er smukt belyst i aftentimerne.

Hoi An gamle bydel om aftenen

Den gamle bydel om aftenen, når alle ønskelysene bliver sat i floden.

Et væld af små boder, som tilbyder alt fra suvinere, gallerier, restauranter, træ udskæring, keramik og selvfølgelig de hundrede og atter hundrede af skræddere, som ligger over alt i denne lille by. Nede ved floden, ligger der mere lokale butikker. Her bliver der handlet med alt slags frugt og grønt til frisk fisk og levende fjerkræ, store lækre frugtboder og smukke blomster.

Hoi An gamle bydel cau lau

Den japanske bro. Traditionel mad Cao Lau (nudelsuppe med oks, mynte og bønnespirer) De kendte “fold ud kor”, som bliver solgt i hele Vietnem

Rutinen var stort set den samme hver dag disse 4 skønne afslapningsdage. Vi stod op omkring kl 8-9:00, trak i badetøj og smurte os ind i solcreme, hoppede på cyklerne og med frisk lun vind i rykken, susede vi hver morgen først ind til byen for at finde noget let morgenmad.

Efter indtagelse af noget lækkert morgenmad (noget billigere end i hovedstaden Ha Noi 25%), handlede vi altid noget forskelligt godt frugt, ofte bestående af 4-5 mangoer udskåret og nogle sjove røde bær, til igen ingen penge. Op i cykelkurven med frugten og tre liter vand, satte vi kurs mod den lækre An Bang Beach, som ligger gode 25 minutters cykeltur fra byen ud af en lang landevej, med rismarker på hver side.

An Bang Beach Hoi An Vietnam

På vej mod An Bang Beach

An Bang Beach har en vidunderlig strækning med fint sand og en enorm horisont, med kun de fjerne Cham Islands til at afbryde havet symmetri. Denne tid på året gør havet livligt og brusende, men med en frisk vind, som styrer hen over os når vi ligger i den varme sol. Når vi kommer længere ned syd på Vietnams kystlinje, skulle blæst og regnskyld gerne fortage sig.

For første gang på hele vores rejse, var det nu tid til at mærke noget lunt badevand og bare slå hjernen helt fra på en solseng. Nyde sol, varme og det forfriskende livlige, brusende havvand. Hold nu op hvor var det skønt endelig at få lidt sol på den blege hvide krop!

Hoi An Vietnam hatte

Det her er bare livet, efter at havde set så mange ting og været på så mange ture, nyder vi bare disse fire dage i ren afslapning. Middagslurer på solsengen, saftfyldte mangoer og andre sjove frugter, et par dukkerter og leg i bølgerne og så forsvinder solen stille ned bag os ved 16 tiden, hvor den går ned over land. Vi glæder os allerede til at komme ned på Vietnams spids, så vi kan nyde lidt mere af solen, hvor den går ned i havet foran os på stranden.

An Bang Beach Hoi An Vietnam

Efter at have pakket alt vores strandudstyr, børstet sand af og hoppet i noget tøj, cyklede vi tilbage til byen for at få noget aftensmad og nyde de stille og hyggelige gågader. En enkelt gang lækker massage blev det endelig også tid til her i Hoi An, da priserne var helt tosset i Ha Noi. 120kr. stk. for en time. 70kr. her i Hoi An, så vi blev lidt nærig og ventede med yderligere massage. I Thailand ved vi nemlig at massage kun koster omkring 40kr. Og de er rigtig dygtige.

Efter vi havde spist aftensmad i byen og prøvet et nyt sted hver aften, parkerede vi cyklerne for at gå lidt rundt og kigge i gaderne. Op på jernhesten, hjem i seng og klar til endnu en afslapningsdage.

Sådan forløb de sidste fire dage og hvor er det skønt at være helt ladet op på batterierne igen. Nu skal vi sætte kurs med Nha Trang, som godtnok er russernes ferie paradis, men det skal prøves på vores tur, da der også skulle være en lækker strand her. Vi har bestilt et spøjst lille fint hotel tæt ved stranden. Fly biletterne dertil var alt for dyre og vi besluttede at prøve en natbus, som mange backpacker og lokale bruger, da det er billigt.

Lækre shakes, Hoi An specialitet "White rosé". Kolde Tiger øl i champagnespand og vores værtsfamillie

Lækre shakes, Hoi An specialitet “White rosé”. Kolde Tiger øl i champagnespand og vores værtsfamillie

Familien bestående af en far og mor samt deres datter på 10 år og deres søn på 10 måneder, var rigtig gæstfrie og søde at bo hos! Homestay kan helt klart anbefales og så er det en del billigere end hoteller.

Hør om vores tur mod Nha Trang i morgen

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.