Hiroshima Peace Park og Museum

I dag er vi i Hiroshima, en by der er et must igennem vores rejse i Japan. Hiroshima’s Peace Memorial Park er en af de mest fremtrædende træk i byen. Den store park er på over 120.000 kvadratmeter. Dens træer, græsplæner og vandrestier er i skarp kontrast til det omgivende downtown område.

Før bomben, hvad der nu er Freds Parken, var før den politiske og kommercielle centrum af byen. Derfor blev det valgt som pilotens mål. Fire år efter bomben blev droppet, blev det besluttet, at området ikke ville blive opbygget igen, men i stedet helliget Peace Memorial faciliteter.

Hiroshima A-Bomb Dome Japan

På vejen mod Freds Parken, stødte vi på den kendte bygning A-Bomb Dome. Verdens første atombombe blev sprunget præcis kl 8:15, den 6. august 600 meter oppe i luften og 160 meter ved siden af bygning, mens en radius af to kilometer blev forvandlet til aske. På grund af den så tætte afstand fra bomben er denne bygningen blandt få, som blev stående og stadig står den dag i dag.

Hiroshima A-bomb Dome Japan

A-Bomb Dome

A-Bomb Dome står nu tilbage, som at lade det være en påmindelse til menneskeheden, samt fremover et ønske om fred i verden. Disse ruiner vil blive bevaret for evigt.

Hiroshima Peace park Japan

Øverst ses fredsklokken, som alle kan slå på for at symbolisere fred. Ved siden af klokken er mindet om de børn, som døde ved A-bomben.

Efter at havde stået og “beundret” med en klump i maven ruinerne, som var tilbage af A-Bomb Dome og tanken om alle disse menneskeliv, gik vi over broen til Freds Parken. Freds Parken er fyldt med monumenter, for alle de døde under nedkastningen af atombomben. En park, som nu rummer så meget fred og et opråb til verden, om at ingen fortjener denne skrækkelige skæbne, som over 220.000 mennesker har lidt.

Hiroshima Peace park Japan

Gravmindet for A-bombe ofrene

I parken er et stort smukt gravminde for A- Bomb Ofre . En buet grav for dem der døde på grund af bomben, enten på grund af den direkte eksplosion eller udsættelse for stråling. Nedenfor buen langs det glitrende vand, er der en sten kiste med en evigt brændende flamme.

Hiroshima Peace museumet Japan

Øverst ses en model af A-bomben hvor den sprang. Uret er gået i stå præcis da bomben sprang. Ved siden af uret, er en model af A-bomben. Nederst til højre har en person siddet på en trappe sten, tæt hvor bomben sprang. Personen er blevet brændt på stedet og nu er kun skyggen tilbage.

Efter at havde siddet lidt i parken og nyt den beroligende stemning, gik vi ind i Peace Memorial Museum. Det var en anderledes oplevelse at se og få et indblik i hvor skrækkeligt denne bombe havde forvandlet en helt by til aske, samt alle de mennesker som døde og endnuværre alle de mennesker som led en skrækkelig pinefuld død, eller aldrig viste hvor længe de vil leve efter at være blevet strålet.

Efter alle disse skrækkelig billeder og viden er det gået endnu mere op for os, hvor farligt disse atomvåben er den dag i dag.

Hiroshima Downtown Japan

Vi gik en tur forbi downtown Hiroshima for at få lidt at spise og derefter hjem under dynen for at hygge med en kold øl og Japansk sød risvin, mens der bliver skrevet på bloggen. Godnat DK!

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.