Ha Noi War museum

Så starter endnu en ny dag, med nye spændene oplevelser i Vietnam! I dag skal vi besøge et af Vietnams mange krigsmuseer. Det vi skal besøge her i Ha Noi, tager udgangspunkt i det nordlige Vietnam, hvor de kæmpede for kommunisme.

Museet lå et par kilometer udenfor den gamle by, så vi besluttede at tage en cykeltaxi, til hvad vi synes var en fair pris. Så vi fik pruttet om prisen og afsted det gik til krigsmuseet.

Taxacykel i ha Noi vietnam

Udefra så krigsmuseet ikke ud af meget. En vietnamesisk soldat tog i mod os og viste os hen til starten af krigsmuseet.

Museumet som ligger i Hanoi, repræsentere naturligvis hvordan den kommunistiske del af Vietnam oplevede krigen. Derudover var der flest sovjetiske krigsmaskiner. Her i blandet en MIG – 21 fighter, der blev brugt i to år mod amerikanerne. Flyet skulle efter sigende have skudt 14 amerikanske fly ned.

War museum Ha Noi Vietnam

Her ses MIG 21 som er beskrevet i teksten

Selve museet var fyld med krigsartikler fra denne grusomme tid. Bla. Flammekastere, som heldigvis den dag i dag er gjort ulovlige at bruge under krigsførelse.. Lidt underligt at lave regler for hvad man må og ikke må i krig. Også klosterbomber var sat til offentlig skue. Der er stadigvæk dele af Vietnam man ikke færdes i, pga. Usprængt ammunition, heriblandt klosterbomber.

War museum Ha Noi Vietnam

Øverste billede er en model af de tunler hvor nordveitnamesike soldater opholdte sig under Vietnamkrigen

Det var muligt at se overtaget amerikanske krigsmaskiner da Saigon regimets havde fået disse af amerikanerne, og efterfølgende blev besejret af liberations hæren fra nord. Alt i alt en super spændende oplevelse da vi virkelig fik indblik i hvad der forgik under Vietnam krigen.

Ha Noi Vietnam

Lækkert BBQ og friske smoothies

Efter at havde tilbragt nogen timer rundt omkring på krigsmuseet, tog vi tilbage til den gamle by og kiggede os lidt rundt omkring. Vi fik gået lidt rundt i alle de små hyggelige og travle gader, her fandt vi en smal mad gade med gang i den. Vi satte os ned på de meget lave taburetter, med vores lange ben godt bøjet sammen. Her bestilte vi en lækker omgang bord grill med kylling, oks og massere af lækre grønsager.

Ha Noi Vietnam

Øl inden sengetid

Efter indtagelsen af det lækre mad, gik vi et par meter længere ned af gaden, fandt en god bar med lidt taburater udenfor og slog os ned. Vi nød et par gode øl, mens vi kiggede på mennesker. Skål og god aften fra os her i det lune Vietnam.

PSST.. Nu har vi også fået en Youtube kanal, så du kan se små film på bloggen. Tjek filmene ud på tidligere blogindlæg:

Sumobrydning

Mod Tokyo – Toyota techno museum – Science museum

Morgen tilbedning og ild ceremoni – Morgen gåtur i Okunoin – Turen går til Kyoto

Shibuya Crossing – Kobe kød

Fuji-Q Highland Park

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.