Gå tur på Pingyaos bymur – Konfutsetemplet & De Ni Dragers Mur nr2. – Pingyao by rundt på el cykel

Idag skal vi en tur op på Pingyaos bymur (chéng qiáng) som strækker sig 6km rundt om den idylliske lille by. Muren er 10m høj og har 72 vagttårne.

-> Bo idyllisk midt i Pingyaos by, samme sted som os <-

Oppe på Pingyaos bymur

Oppe på Pingyaos bymur

Fantastik tur på Pingyaos bymur

Turen blev ikke så lang, ca. en lille kilometer da en del af muren var lukket af, sikkert pga. restauration. De passer godt på de ting der står tilbage fra fortidens historie. Så vi vendte om igen og nød udsigten langs muren og ud over Pingyao, samt alle de fine vagttårne som stod så smukt på linje langs murens yderside.

Gå tur oppe på Pingyaos bymur

Gå tur oppe på Pingyao’s bymur

Pingyaos ældste bygning Dáchéng-paladse

Ned fra muren igen og videre gik vores opdagelse ind til Konfutsetemplet. Her er Pingyao’s ældste bevarede bygning Dáchéng-paladset fra 1163. Dette er et enormt kompleks, hvor bureaukrater tog deres kejserlige eksamen.

Konfutsetemplet udefra, indefra og oppe fra i må Google jer til facaden

Konfutsetemplet udefra, indefra og oppe fra i må Google jer til facaden

Her gik det lidt stærk. Det var et større kompleks, så vi viste ikke helt hvad præcis vi skulle kigge efter. Men da vi så kom hjem igen, gik det op for os at vi havde været inde i den ældste bygning. Men vi har kun nogen smukke billeder af haven foran templet, oppefra og indefra mod haven. Så efter vores opfattelse, måtte det åbenbare ikke have været så prangende udefra 🙂


Muren med De Ni Drager Pingyao

Muren med De Ni Drager Pingyao

Herefter fandt vi den anden ud af tre eksisterende dragemure tilbage i Kina. Den var ikke så prangende og poleret som den i Den Forbudte By. Men stadig et smukt syn og vildt at tænke, at nu har vi set to ud af tre eksisterede dragemure i hele Kina!

Pingyao rundt på el-cykel. En hel dag for 50 kr.

Pingyao rundt på el-cykel. En hel dag for 50 kr.

Pingyao rundt på el-cykel

Nu skulle der lidt mere fart på tilværelsen i den lille rolige by. Samtlige lokale ræser rundt på små elcykler, så sådan en fik vi da fat i. Over stok og sten det gik! Vi tog den hele turen rundt indvendig langs muren i Pingyao. Nogen gange lidt off road. Ind i mellem de små gader og forbi den nedre vestlige port. Her har man en sektion af den originale vej, der har dybe hjulspor efter datidens vogne.

Offroad helt tæt op af Pingyaos bymur uden for de turister områder. Pingyao's gamle hjulspor.

Offroad helt tæt op af muren uden for de turister områder. Pingyao’s gamle hjulspor.

Videre herfra og ind til midten af byen. Her satte vi vores elcykel og låste, mens vi igen kiggede lidt nærmere på Bytårnet og fik en friskpresset granatæble juice. Tilbage til elcyklen igen. Her kom vi lidt i problemer. Låsen vil simpelthen ikke gå op! Efter vi næsten kun have sloges med låsen i to minutter, kom folk til undsætning, mænd som kvinder kæmpede og morede sig samtidig med at de var seriøse og virkelig prøvede at hjælpe os med låsen.

Vi havde nummeret i cykelkurven på udlejer (det skal lige nævnes, at ingen kunne et klap engelsk! Alt blev gjort med håndfagter og på kinesisk) En flik herre ringede vores udlejer af cyklen. Lige i det han havde lagt røret på, fik en herre vores lås op og der blev jublet!
Vi blev 15-20 minutters tid, for at sikre os at udlejer ikke var på vej hen til os. Her havde vi det ganske morsomt. 3-6 lokale hang ud omkring os og deres boder.

Morsom kommunikation med de lokale og velsmagende bjergnudler til aftensmad.

Morsom kommunikation med de lokale og velsmagende bjergnudler til aftensmad.

Selvom vi ikke forstod dem og omvendt, forstod vi at morer os og spørge hinanden om få ting med håndfagter. Simon flottede sig efter at have haft lidt kinesisk på universitetet og fik sagt “Jeg hedder Simon” Haha. Fyren forstod med det samme, hvad Simon sagde og begynde at plabre løs på kinesisk, her måtte vi så stoppe ham et par gange og sige, at vi faktisk overhovedet ikke forstår kinesisk.

Efter en hyggelig pause blandt de lokale. Drønede vi tilbage til udlejeren af elcyklen og fik den afleveret igen.

Tid til noget lækkert aftensmad igen! Dennegang skulle vi prøve Pingyao’s bjergnudler, samt en god kyllingeret ved siden af og to 1/2L øl. Ca. 60kr. kom vi af med for dette fine måltid.
Godnat fra elcykel ræserne 🙂

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.