Første dag i Vietnam hovedstaden Ha Noi – Hoan Kiem Lake & Ngoc Son Temple i Hanoi

Så satte vi endelig vores ben på lun jord i Vietnam. Jysk rejsebeaure arrangerer pick up for os fra lufthavnen til vores hotel i hjertet af hovedstaden Hanoi, da offentlig transport ikke rigtig er en mulighed, eller nærmere umuligt at finde ud af.

Vi skal tilbringe de næste par nætter her i midten af den gamle by i Hanoi. Den gamle by er en pulserende lille by gemt i midten af Hanoi, med butikker over alt. Fra skønne velsmagende gadekøkkener, små hoteller og mange hostel, souvenirer butikker, smoothies barer, barer, lokale butikker mm. og et hav af backpackerer over alt!

Vi blev sat af ved Go Beyound Asia’s turistkontoret, som har et samarbejde med Jyskrejsebeaure. Det var bla. dem som arrangerede vores trekking tur til The Great Wall i Kina. Vi blev budt velkommen og fik et kort over byen, samt et indblik i hvad der var værd at tage et kig på. Vi aftalte at komme igen for at snakke om nogle turer vi måske ville være interesseret i.

Hanoi Vietnam den gamle by

Travle gader i Hanoi med scooter over alt! Lækker vietnamesisk sen frokost.

Vi blev vist hen til vores lille hotel på den anden side. Et skønt lille hotel, hvor vi fik værelset helt i top på femte sal, med udsigt til nogen af alle de små tage i byen. Her har Jysk rejsebeaure booket to nætter til os, inden vi selv er 100% på egne ben indtil vores fly letter fra Bangkok den 20 januar lokaltid i 2016. Efter vi havde lagt os lidt i sengen og kølet af under aircondition, gik vi på jagt i byen efter lidt mad. Vi gik hen til en lille restaurant kaldt “Under The Sun” som er rost i Lonely Planet bogen. Her fik vi en skøn omgang meget billig mad og kolde øl. Her skal nok blive råd til de helt store festmåltider!

Hanoi Vietnam Hoan Kiem Lake & Ngoc Son Templ

Efter at havde slået mave lidt, satte vi kurs mod Hoan Kiem Lake, som er en sø i det historiske centrum af Hanoi. Søen er en af de store naturskønne pletter i byen og fungerer som et knudepunkt for sit offentlige liv. Ude midt i søen befinder Ngoc Son Temple sig, sammen med en lille ø hvor Turtle Tower befinder sig. Vi gik over en rødmalede, buet gangbro til Ngoc Son Temple. Templet blev opført i det 18. århundrede, dedikeret til General Tran Hung Dao, som besejrede mongolerne i det 13. århundrede.

Hanoi Vietnam Hoan Kiem Lake & Ngoc Son Templ

Templet indefra. Midten til venstre Indgangen til øen og templet. Nederst udsigt fra øen og Turtle Tower.

En lille ø med et mindre Temple hvis indre er guldbelagt. Vi er ved at have set en del templer igennem vores tur og vi bliver svære at imponere. Men dette var et smukt lille tempel, farverigt med alle sine ofringsgaver og guldbelagte krummelurer og figurer.

Mørket begyndte at falde på og søen blev smukt oplyst i mørket. Vi tænkte at dette kunne blive en smuk udsigt. Vi fandt muldvarpen frem og gav tre gange pris for en smoothies (35 kr. stykket) på toppen af en af de mange roof tops barer for at nyde udsigten ud over søen, og smukt var det.

Udsigt over Hanoi Vietnam Hoan Kiem Lake & Ngoc Son Templ

Efter at have nydt udsigten og de lækre smoothies, snuppede vi en portion nudler i et gadekøkken på vej hjem, og rigtig skønt smagte det. Vi vælger altid gadekøkkener ud for hvor mange mennesker der sidder der og hvor stort menu kortet er. Her var der godt fyldt med lokale og kun to retter at vælge imellem, hvilket betyder at der må være friske råvarer kontant.

Hanoi Vietnam den gamle by

Tilbage til hotellet og få tændt for lidt køling i værelset. Nu skal vi lige vende os til denne lækre varme. Det bliver godt at komme et sted hen tæt på stranden. Sov godt! Hilsner fra de varme himmelstrøg!

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.