Farvel Kina, hej Japan – Evaluering af vores ophold i Kina

Dette opslag er ikke den største billedserie. Men et referat af vores oplevelse i Kina og hvilket skønt land Kina er. Pak alle dine fordomme væk om Kina og tag imod folket med åbne arme! Vi vil gerne understrege hvad du skal se i Kina og hvad du bør opleve i Kina.

Lufthavns billede i Shanghai

Lufthavns stemningsbillede i Shanghai inden vi forlader Kina

Vores oplevelse med at udforske Kina er gået over alt forventning. Forventningen var nok lidt, kineser med russer attitude, de kan ingen engelsk, de spiser ulækkert mad og er på ingen måde hjælpsomme. TVÆTIMOD! Det er et smukt land, flinke og hjælpsomme mennesker, velsmagende mad og et spændene land med meget kultur og historie at gå på oplevelse i. Kina skal betragtes som en storbys ferie, massere af traven, nye indtryk og oplevelser.

Vores største oplevelse var klart Den Kinesiske Mur! Denne oplevelse må du ikke springe over hvis du kommer forbi Kina! Som skrevet i opslaget om da vi besøgte Den Kinesiske Mur, gik vores tur ikke igennem turist indgangen oppe på toppen. Men en trekkingtur fra bunden af bjerget op til ydersiden af muren, hvor vi kravlede op på Muren. Vi forslår bestemt at vælge en trekkingtur.

Her er vores evaluering. Gode fif, ris og ros til Kina og deres folk!

Gode fif:
Invester i “Oplev Kina” Lonely Planet bogen. Den fåes i en dansk udgave. I bogen fandt vi mange gode fif og tips, ruter og planlægning.
Google, Facebook, Instagram, Netflix mm. er lukket i Kina. Vi brugte Yahoo i stedet. Ellers sørg for at brug lidt penge på en VPN adgang inden du rejser ind.
Hav altid lommeletter og håndsprit med i tasken. Ikke alle toiletter har papir. En god gang afspritning af hænder efter diverse metrostationer og toiletter er meget rart.
Hold dig fra taxa hajer. Generelt undgik vi alt taxa transport i Kina, da de har et overskueligt metrosystem og bussystem, samt de er så hjælpsomme. Hvis du endelig skal kører med taxa, SKAL taxameteret slåes til og betal ALDRIG med kort, altid kontant og vær sikker på at få det rigtige beløb igen.
Alt indtagelse af mad forgår med pinde. Hvis du ikke er god til det med pinde, skal du nok nå at blive skarp til det. Ellers medbring selv kniv og gaffel 😉
Husk omformer. Kina bruger ikke samme strømudgang, som vores i Danmark. Disse kan fåes billigt over nettet.

Ris:
Uansvarlig køreren og dytten. Kina er et stort trafikkaos med hornet i bund. Fodgængere er det svagest led i “fødekæden”. Hvis du er på gåben, skal du have respekt, øjnene åbne da de kører uden lys samt hurtig reaktions evne overfor alt med hjul og hornet i bund. De kører rigtig meget på hurtige el-cykler ind igennem “gågader” med store folke mængder med fuld skrald på dyt-klokken. Selvom der er grønt for fodgængere, svinger højre og venstre bilisterne alligevel OG de holder ikke tilbage for fodgængere. Tit så vi os selv fanget mellem biler i et fodgængerfelt med grøn mand.

Bøvsen, smaskene, hakkende, spytten. Ja det hører sig nok Kina til. Dette var vi lidt forberedt på og de gør det over alt. Om du er “fattig” eller “rig” bliver der smasket for fuld udblæsning, spyttet på gulvet, en bøvs ind imellem og så en ordentlig slimet hakker fra halsen (ikke alle er sådan, men kig endelig den anden vej, når du hører en trække en slimet hakker fra halsen)

Du bliver stirret meget på. Om denne sætning hører under ris eller ros, er nok op til den individuelle. Hvis du er af europæisk udseende stirre de MEGET og selvom de godt ved du har set de stirre, bliver de ved (lidt påtrængende til tider) Vi tog det hele med et smil. Men især damer i alderen 30-50 år er ikke så generte for at komme hen og spørge om de må få taget et billede med dig. Vi så det hele som en sjov oplevelse, og de bliver så glade når man lige lægger armen om dem. Der er også mange som ikke tør spørge, så vi er helt sikkert på en del flere billeder end vi er bevist om. Tilsidst begyndte vi bare at vinke til folk som tog “sniger billeder” af os. Det udløste altid et fnis, måske et vink tilbage og lidt generthed 🙂

Ros:
Mange offentlige toiletter. Ja det er et hul i jorden. Men så slipper vi for tis på brættet og det ser faktisk mere rent ud. Bare husk selv at medbringe noget papir.

Rene gader og stræder. De skal have stor ros for de flotte rene gader over alt! Der bliver effektiv gjort rent over alt. På hvert gadehjørne står næsten en arbejdsmand/kvinde med kost og fejeblad.

Lækker billigt mad. Nej i Kina spiste vi ikke hunde og insekter på spyd 🙂 Jo hvis du er ude efter dårlig mave, findes der et bredt udvalg af diverse insekter på pind. Denne “delikatesse” sprang vi over, men spændene at se på. Vi fik INTET dårligt mad i Kina. Alt deres mad er godt gennemvarmet, det smager vildt godt, godt krydret og gode portioner til få penge. Et godt måltid for to med 1/2 liter øl hver, mellem 100kr. til 40kr. På “restaurant” Dette kan sikkert gøres billiger i nogen humske gadekøkkener. Men forbered dig på at spise godt, hvis du en dag kommer forbi Kina. Ingen dårlige maver fra os af 🙂

De er SÅ venlige og hjælpsomme! Ikke et klap engelsk forstår de! Men når det kommer til venlighed og hjælpsomhed ligger de i toppen. Samtlige på gader og stræder vi spurgte hjalp os. Hvis håndfagter og Kinesisk ikke var nok til at vi kunne forstå, hjalp de os gerne på vej, eller tog fat i den næste forbipasserende for at få mere hjælp. Af alle de gange vi spurgte om hjælp til vejvisning, hvilke vi gjorde tit, viste de os ikke forkert én eneste gang! “Rundsave på albuerne” hører vi tit om kineserne. Det tror vi også de har overfor hinanden, MEN bestemt ikke over for turisterne, som kommer og besøger deres land. Et så skønt folkefærd!!

Kinas lufthavn Shanghai

Så flyver vi fra Kina!

Nu går turen på nye opdagelser i Japan! En lille flyvetur på 2 1/2 time og en time frem på uret. Nu er vi 8 timer foran jer hjemme i Danmark, da i lige har skiftet til vintertid også. I hører fra os igen når vi har ramt Japan! Måske på gensyn skønne Kina

Follow:

2 Comments

 1. Anne Marie Hansen
  november 13, 2015 / 8:34 pm

  Kære Simon og Stefanie. I har solgt Kina fantastisk. Vi vil også se Kina. Vil i være guider😍😘

  • SimonogStefanie
   Forfatter
   november 15, 2015 / 4:32 pm

   Selvfølgelig vil vi det. Er det en sponsoreret tur? ✌🏻️😘

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.