Farvel Japan, ny kurs mod Vietnam – Vores evaluering af Japan

Nu har vi oplevet dele af det skønne Japan! Igen havde vi på fornemmelsen, hvordan Japan ville være og igen bliver vi overrasket positivt! Vi tror ikke du finder et andet sted i verden, hvor du vil møde så disciplineret og høflige mennesker, som intet ondt ser i nogen. Der bliver konstant bukket og takket, til en grad at det næsten er for meget. Derfor synes vi at det er rigtig vigtigt, at man som turist i Japan læser lidt om deres kultur og lærer nogen enkelte ord. Ord som hej, tak og farvel, give og tag med begge hænder og send altid et smil og et nik (dette kan vi næsten heller ikke lade være med, når de er så venlige og høflige), så kommer man langt!

Japan har en smuk kultur og natur, som man bestemt ikke må gå glip af og gammel historiske ting. Dog ikke ligeså mange gamle kulturelle ting som Kina. I Japan var mange af de gamle historiske ting stadig i brug, den dag i dag, dette gjorde bare oplevelsen endnu bedre, og tanken om historien stadig lever.

Japan har ubegribeligt meget at byde på

Vi så en del gamle templer osv. i Kina, så i Japan besluttede vi at udforskede et skønt mix af det gamle og det moderne, som Japan har at tilbyde. Fra enorme selvlysende storbyer og forlystelsesparker, et mekka for sushi elskere og generelt mad elskere! Japan er et land med pulserende storbyer at udforske. Foruden at opleve de utrolige smukke japanske haver, gamle slotte og ikke mindst det at leve med munke og hører om, hvorfor de har valgt at leve det live de gør og fortællingen om deres utrolig forstående og skønne tro, mange kunne lærer godt af!

Vores fedeste oplevelser i Japan er næsten svært at pege ud. Men vi kan hvertfald prøve at give et MUST DO, hvis du en dag skal besøge Japan.

Must do japan

Must do Japan!

MUST DO når du besøger Japan!

Sport: Se Sumo! Det er så vild en kulturel og gammel kampsport, som stadig eksistere den dag i dag. Kæmpe fede japaner som smadre sammen er bestemt ikke kedeligt!
Kulturel: Oplev at tilbringe en nat hos munkene i de smukke natur omgivelser i Koyasan.
Natur: Mount Fuji er toppen blandt de smukkeste natur oplevelser vi har set! Sørg for en helt klar solskinsdag.
Storby: Oplev det pulserende Tokyo.
Krigens spor: Se det fredsfyldte Hiroshima, hvor 2. Verdens Krig satte forfærdenlige spor.
Forlystelsesparker: Et must hvis du bare er lidt rutschebane elsker, skal du tage til Fuji-Q Highland!! Hvis du mener at du ikke skriger/råber i forlystelser, så tro om igen!!
Mad: Tokyo er et kæmpe sushi mekka. Her vil du komme til at smage dit livs bedste sushi og så til næsten ingen penge! evt. Prøv sushi på Tsukiji Fish Market, så bliver din fisk ikke mere frisk. Derudover er Kobe kød også et must! Aldrig mere vil du sætte tænderne i en sej dansk ko.

Gode fif:
–  Spar godt op! Det er dyrt at bo og leve i Japan.
–  Benyt hjemmesiden “Japan-guide.com”. Vi brugte meget denne side, da alt var godt beskrevet med billeder til. På hjemmesiden finder du, hvad der er at se i de forskellige byer. Vi havde købt Lonely Planet bogen, men hjemmesiden fungerede meget bedre for os.
–  Railpass. Hvis du vil rejse meget rundt i Japan, så anskaf dig et railpass, som gælder til JR Line og Shinkansen (dog ikke undergrundsbaner) Så kan du kører ligeså tosset du vil, uden at tænke over hvad det koster.
–  Lær lidt om deres kultur og traditioner.
–  Download appen “Hyperdia” Her kan du se de forskellige afgangstider og planlægge din rejse med JR Line og Shinkansen. Den er guld værd! Du har en måneds gratis prøve periode.
–  Mange steder soves der på gulvet. Så sørg for at dobbelt tjekke om der er normale senge, hvis du har dårlig ryk.
–  Spise med pinde. Igen er du lost hvis du ikke kan håndtere de traditionelle spisepinde. Ps. Vi er ved at være gode til det med pinde nu.spisepinde.
–  Husk omformer. Japan bruger ikke samme strømudgang, som i Danmark. Disse kan fåes billigt over nettet

Ris og Ros du bør være opmærksom på når du besøger Japan

Ris:
–  At finde vej. ALLE vejnavne står med japanske symboler og mange små veje, har slet ikke navne.

Ros:
–  Virkelig disciplineret, flinke og høflige mennesker.
–  De kommer gerne og spørger om vi har brug for hjælp, hvis vi står og ser lidt fortabte ud. Igen viste de os altid på rette vej. Vi mødte flere, som sagde at de skulle alligevel samme vej, så vi kunne bare følge med. Vi mødte på et tidspunkt så sød en dame, som simpelthen tog en stor omvej i metroen med os, for at sikre sig at vi kom på det rigtige tog. En kæmpe tak! Og intet forventer de til gengæld.
–  Vi følte os helt trykke, ligemeget hvor vi færdes i Japan.
–  Ekstremt rene gade og offentlige toiletter.
–  De har de fedeste forlystelsesparker!
–  De laver verdens bedste sushi (det er selvfølgelig også japanerne, som startede med at spise sushi)

Nu går vores rejse videre til lune eksotiske Vietnam. Vi ser frem til solens varme stråler, lækre strande og natur. Nu venter en lang omvejs flyvetur os. Hej Vietnam og farvel fredsfyldte Japan! Vi tager en lærdom om jeres disciplin, venlighed og skønne kultur med os.

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.