Bund (Shanghais havnefront) dag og nat – People’s Square

Udsigten fra Bund

Udsigten fra Bund

Her til morgen satte vi kursen mod Bund (Shanghai’s havnefront) I tidernes morgen, var det et sted med hektisk handel, hvor formuer blev tjent og gik tabt. Oprindeligt var det en trækvej til at slæbe rissække ad. Men Bund (en britisk/indisk betegnelse for den vold, en mudret havnefront er)

Bund i dagstimerne

Bund i dagstimerne

Dette beskriver bestemt ikke Bund den dag i dag! Nu er det en stenbelagt fejende kurve langs Huángpû-floden. Den blev gradvist transformeret til Shanghai’s mest magtfulde banker og handelshuse. I dag er den genopstået, som en designerhandels- og restaurantzone, samt hjemsted for byens mest ekslusive butikker, restauranter og hoteller.

-> Find value for money hoteller i byen her <-

Bund Shanghai kina

Sweetheart’s Wall og endnu engang kunne vi ikke få taget billeder alene 🙂

Bund er en utrolig flot havnefront

Området omkring havnefronten Shanghai’s turistcentrum, samt byens mest berømte mil. Det er et enorm flot og bombastisk syn, som møder en når man kommer op og stå på den brede, kurvede havnefront. Et hav af sammensat high tech bygninger, bedårende hoteller, kontorer og ikke mindst det meget specielle observationstårn på den anden side af Huángpû-floden.

Floden deler high tech bygningerne på den ene side fra de stilede gamle bygninger på siden af floden hvor vi bor. Vi gik en tur langs Bund og beundrede udsigterne. Vi blev enige om at vender her tilbage i aften for at se lysene på alle bygningerne skinne Bund op.

People's Square og M&M store

People’s Square og M&M store

Vi tog et smut forbi People’s Square

Mens vi ventede på at solen gik ned tog vi en gåtur på People’s Square. Her er en af byens nervecentre med store shoppingmuligheder. Kørsel er forbudt på denne lange gade. Men for 5kr. pr. mand blev vi fragtet helt ned i bunden med et fint lille tog. Her steg vi ud og gik vejen tilbage. Vi stødte på en stor M&M shop, vi lige blev nødt til at tage et kig ind i.

Bund Shanghai om aftenen

Shanghai om aftenen

Mørket faldt på og vi satte kursen mod Bund igen. Havnefronten var helt fyldt med mennesker. Et endnu mere øjenåbnende syn mødte os. En smuk udsigt over de glinsende, oplyste skyskraber på den anden side af floden. Specielt observationstårnet skilte sig ud med sin specielle form og oplyste pinke farve.

Bund Shanghai om aftenen

Efter at have nydt synet i mørke ud over floden, var det på tiden at gå på jagt efter noget aftensmad. Endnu engang billigt og rigtig god mad! Maverne godt fyldte og hjem under dynerne.

Observationstårnet og Bund om dagen Shanghai kina

Observationstårnet og Bund om dagen

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.