Beijing Zoo – Den Himmelske Fredsplads og port

Indgang til Beijing zoo Kina

Indgang til Beijing zoo

En kold dag vågnede vi til, grå og ca. 13 grader udenfor. Vi fandt alt det varme tøj frem vi kunne og pakkede os godt ind. I dag gik turen til Beijing Zoo, selvfølgelig udelukkende kun for at se kæmpe pandaen samt lidt hvide tigere. Det var en stor og fin zoo med mange dyr. Men vejret var ikke det bedste at vandre rundt i, så vi gik direkte over til den smukke og unikke panda.

Kæmpe pandaen i Beijing Zoo

Kæmpe pandaen

Ud af 7-8 styk i hver deres fine bur, var vi heldig at se en meget aktiv spisende panda. Fra ca. fire meter afstand sad den godt plantet på numsen og gumlede mellem alle sine bambusser. Et dejligt syn, som kun kan få en til at smile.

Massere pandaer i Beijing Zoo

Massere panda gøjl

Herefter gik vi over for at se et par hvide tiger, som også var et smukt syn.

Hvid Tiger Beijing zoo

Den Himmelske Fredsplads

Efter turen i Beijing Zoo gik turen videre igennem metro system til Den Himmelske Fredsplads og port, beliggende foran Den Forbudte By. En kæmpe flisebelagt plads i hjertet af Beijing, verdens største offentlige plads (440.000m2). Her står man i det symbolske centrum af det kinesiske univers. Meget overvågning finder sted på pladsen, politi, militær, kamera over alt og sikkerhedstjek. Her var hvertfald rigelig plads til at vi kunne få strakt benene 🙂

Midt på Den Himmelske Fredsplads

Midt på fredspladsen

Nord for Den Himmelske Fredsplads, så vi den store røde Freds port, hvor et kæmpe portræt af Mao Zedong hænger. Bygget i 1400 tallet. Nutidens politiske elite ser troppermarchere herfra, som vi har set på tv, med disse kæmpe uendelig lange “optog” af militærparade.

Maos taler stol og den himmelske fredsport

Maos taler stol og den himmelske fredsport

Efter en kølig dag tog vi tidligt tilbage til hotellet ved 17 tiden og fik forberedt/tjekket lidt op på vores andre destinationer og forberedte os på endnu en kølig dag i morgen hvor vi bl.a skal med nattog fra Beijing til Pingyao. Vi besluttede at det ville være for køligt at se på flere udendørs templer, om det var en mulighed med nogen spændene museer.

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.