Antelope Canyon – Horseshoe bend

Antelope Canyon – Horseshoe bend

I dag skal vi på den eneste tur, som er bestilt hjemme fra. En tur til Antelope Canyon i byen Page hvor vores hotel, Motel 6, også ligger. Vi har ingen anelse som hvad der venter os. Kl 10 har vi biletterne til turen. Så vi sprang ud i bilen og kørte et lille stykke udenfor Page by. Til vores skuffelse og manglede information, skulle vi have været der 30 min før. Men vi fik i stedet en billet til kl 11 og måtte pænt vente. Efter at have ventet i en halv times tid, gik det op for os at kl 10 holdet slet ikke var gået endnu og der var noget forsinkelse pga. Varmen. Lidt sure prøvede vi at brokke os, men uden held.

>>Hotellet kan ses og bookes billigt her<<

Antelope Canyon - page - USA - must see - backpacker

På vej ned i Antelope Canyon øverst til venstre.

Kl 11:30 var vi nogle af de første med kl 11 billetten, som fik klemt os ud af folkemængden. Vi var ialt 10 på vores tur ned igenne Antelope Canyon.

Antelope Canyon - page - USA - must see - backpacker

WAUW sikke et syn, da vi bevægede os længere ind i dybet. De smukke billeder snakker næsten for sig selv.

Antelope Canyon - page - USA - must see - backpacker

Dette var helt sikkert ventetiden værd. Dette er bestemt en af de smukkeste naturfænomener vi har set, når det handler om sten og klipper.

Antelope Canyon - page - USA - must see - backpacker

Læg mærke til øverste billede til venstre, hvordan det kan snyde øjnene.

Antelope Canyon en klippe massiv af sandsten, der ligger placeret midt i et normalt udtørret flodleje. Gennem tusinder af år med kraftige regnskyl, de såkaldte flashfloods, får vandet til at strømme gennem flodlejet med ganske stor kraft.

Antelope Canyon - page - USA - must see - backpacker

Når vandet rammer sandstensklipperne i Antelope Canyon, er vandtrykket så kraftigt, at vandet i praksis skærer sig ind i klipperne og filer løs på de forholdsvis bløde sandstensvægge. Det er derfor vandtrykket fra det strømmende vand, der har skabt de helt unikke runde og bløde kløfter inde i Antelope Canyon.

Antelope Canyon - page - USA - must see - backpacker

På vej op på de nederste billeder

Smukke solstråler ned gennem den smalle klippeåbning i toppen, som skaber fantastiske farver. Sandbund og smalle snoede stier ledte os igennem Antilope Canyon. Turen tog i alt en god time, med gode stops til at fange smukke øjeblikke på kameraet.

Horseshoe bend - page - USA - Colorado river

Horseshoe bend

Vi kørte tilbage ind igennem Page by for at se lidt nærmere på Horseshoe Bend igen, da farverne ikke var helt optimale i går, da solen var på vej ned. Igen på samme dag, mødte vi et utrolig flot syn. Efter at havde gået en god kilometer i stegene varme kom vi frem til Horseshoe Bend.

Colorado river laver et voldsomt knæk, som minder om en hestesko, heraf navnet “horseshoe”. De blågrønne farver fra floden op imod de rødorange klipper kunne næsten ikke være smukkere. Endnu engang skulle suset i maven mærkes, så et forsigtigt kig ud over kanten skulle vi da.

Efter at havde beundret endnu et naturfænomen gik vi den varme vej tilbage til bilen. Nu går turen mod endnu en national park, Bryce Canyon hvor vi har to overnatninger.

Horseshoe bend - page - USA - Colorado river

Et enkelt stop på vores vej over en kæmpe dæmning og så ellers speederen i bund videre til Bryce Canyon.

Follow:

2 Comments

 1. Anne Marie
  juli 29, 2017 / 2:03 pm

  Det er den mest fantastiske natur❤️ Hvor jeg forstår mere og mere hvorfor mange er vilde med USA. Håber virkelig jeg får sådan en oplevelse 😍. Ellers glæder jeg mig til at se flere billeder.☀️ Denne gang slipper i ikke 👍. Fortsat rigtig god tur til jer 😍

  • SimonogStefanie
   Forfatter
   juli 29, 2017 / 8:04 pm

   Deres natur er blandt det mest fascinerende ved USA! Selvfølgelig skal du have sådan en tur 🙂 Du bliver ikke snydt for billeder ✔️ Det er dejligt med alle de kommentarer ❣️