Ankomst til Shanghai – Running sushi

Kl 12:33 ankom vi med nattog til Shanghai. Shanghai er en af landets mest massive og livfulde byer, der på en måde karakterer det moderne Kina, samtidig med at den er helt sin egen. Shanghai er handlingens by, ikke idéernes. Her får vi en pause fra templer og gamle kejser grave. Høje skyskraber som er smukt belyst i mørket, en handelsby der summer af konstant liv og mennesker klædt formelt frem for casule.

Ud af toget og ind i den nærmeste metro, igen med hjælp fra flinke kineser. Lidt tid efter var vi fremme ved vores hotel. Lille rum, desværre i midten af gangen, så ingen vindue og meget indelukket . Så efter de to første nætter betalte vi 100kr. ekstra for de sidste to nætter, på et bedre værelse med vindue.

-> Find value for money hoteller i byen her <-

Lige ankommet til Shanghai

Lige ankommet til Shanghai

Efter vi havde fået pakket lidt af vores ting ud, samt sloges med at få nettet til at virke, som ikke lykkedes selvom det var lovet var kl. 16. Vi besluttede os for at gå en tur ned til Bund (havne promenaden) men vi måtte vende om efter lidt tid, da vi besluttede at vejret var alt for dårligt. Regnen silede ned.

Lækker running sushi tæt på hotellet

På vejen mod hotellet så vi en running sushi restaurant, så den besluttede vi os for at tage hen at prøve og komme i tørvejr. Rigtig lækkert sted, med en del mennesker. Vi skulle bare sætte os hen til båndet, hvor kokkene stod i midten og skar fisken. Gratis varm vand og te breve. 6 kr. Pr. tallerken sushi, som vi tog af båndet (mellem et og fire stykker på hver tallerken).

Running sushi i Shanghai

Running sushi i Shanghai

Der var dog nogen få stykker vi ikke turde smage pga. udseende (dem gemmer vi til vi kommer til sushi landet Japan) Ellers rigtig lækkert sushi, mør fisk, god sovs, specielt risene er de rigtig gode til at lave! Da maverne var fyldte, kom en tjener og talte vores tallerkner og så gik vi til kassen for at betale.

Sushi kok skærer laks. Det var helt fascinerende at se på.

Sushi kok skærer laks. Det var helt fascinerende at se på.

Uventet damebesøg i Shanghai

Klokken nærmede sig nu 23:30. Lige inden vi lagde Lonely Planet bøgerne fra os, ringede vores hotel telefon. Vi kiggede lidt skævt til hinanden. Vi blev enige om at det da kun være fra receptionen. Simon tog telefonen hvor en damestemme svarede “Masadgi” Simon rynkede brynene. “What, we have not order anything?” Hvortil damestemmede sagde noget på kinesisk og gentog “Masadgi” Simon prøvede tydeligt at udtrykte “no thanks”. Herefter blev der lagt på og vi kiggede spørgende på hinanden. Det måtte have været en fejl.

3 minutter efter bankede og ringede det på vores dør. Vi undrede os en del da klokken var tæt på midnat. Simon sprang op og åbnede døren. Her stod en kvinde i høje stiletter, nederdel og godt sminket op. “Masadgi?”. Efter at havde sagt nej et par gange, så hun Stefanie ligge inde i sengen, hvorefter hun skyndte sig at liste væk. Undren og flade af grin lukkede vi døren igen.

Sikke en service de har her på hotellet 🙂 Godnat.

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.