7. Dag på motorcyklen – Mekong Delta

7. Dag på motorcyklen – Mekong Delta

Godmorgen! I dag går vores rute mod Mekong Delta, hvor vi skal have vores sidste overnatning sammen med Düng. Vi startede dagen ud med en omgang morgenmad i et gadekøkken til næsten ingen penge, som vi plejer og krydser finger for vores maver.

Mekong Delta Vietnam

Mekong Delta

Herefter var det op på motorcyklerne og afsted. En køretur over en del broer og med en enkelt færge, jo længere vi når ind i Mekong Delta jo flere broer over floder kommer vi til. Düng fortalte, at da broen for få år siden blev bygget, skete der en ulykke, hvor en del af den endnu ikke færdige bro styrtede sammen. Det kostede over 100 mennesker livet. Hovedsagligt mænd med familie og børn. Uden en mand i familien er det ikke nemt at overleve. Det japanske firma der stod for projektet betalte 30 mil. VDN til hver familie, svarende til 10.000 DKK og betaler skolegang til familiernes børn.

Mekong Delta Vietnam

Over broen ved Mekong Delta. Nederste billeder er der fuld gang i kokosnød slikket.

Efter en lille køretur stoppede vi ved en familie, som laver populært kokosnød slik. Kæmpe skåle fyldt med hakkede kokos kød, søde bønner, og massere af smør. Alt blev vendt sammen med hænderne, herefter blev massen stoppet i kokosblade, pakket godt ind, kogt og lagt til afkøling. Det lignede en kæmpe kalorie bombe og lignede en gang ondt i maven, så vi sprang smagningen over.

Chokolade planter Vietnam

Coco planten og frugt og en livlig lungefisk i åen vejsidens af.

Düng viste os over på den anden side af vejen. Her var en Coco plantage, som dyrker de mest fantastiske frugter. Nemlig de frugter, hvis kærner chokolade bliver udvundet fra.

Mekong Delta Vietnam

Efter at havde kigget og smagt lidt på chokolade frugten kørte vi videre til en skøn kanal i Mekong Delta, her vi skulle have en skøn sejltur i den bevoksede kanal. En ældre dame padlede ind til bredden og vi hoppede ombord og selvfølgelig fik vi lov at låne de karakteristiske vietnamesiske stråhatte. Herefter sejlede hun os ind i en hyggelig stille verden, omsluttede af lave palmeblade og stilhed. Den gentleman som Düng er, så overtog han hurtig roret og lod den ældre dame sidde og nyde turen med os.

Det var en utrolig smuk tur og så igen helt for os selv, kun nogle få vietnamesiske turister mødte vi i kanalen. Efter at havde sejlet frem og tilbage igennem det fredsfyldte område, gik vi i land og nød noget koldt at drikke og en tallerken frugt inden turen gik videre.

Kokos slik Vietnam

Kokos karamel produktionen.

Nu skal vi se 100% kokos karameller. Mmh.. Vi stoppede ved en produktions butik, som uden moderne maskiner og kun med håndkræfter, producere slik lavet på presset kokos olie og intet andet! Olien bliver presset ud af det hakkede kokoskød hvorefter det bliver hældet over i gryder over bål og så skal der røres i mange timer til massen tilsidst bliver fast.

Efter kogningen kommer karamel massen op på et bord, her får den lov at afkøle inden der bliver formet og klippet karameller. Tilslut sidder et par piger og håndpakker de små karameller. Efter et par skønne smagsprøver kiggede vi os omkring i butikken. Vi kunne købe ALT lavet på kokos her, selv skallerne på kokosnøden gik ikke til spilde. Skallerne blev lavet til alle slags suvinere og praktiske ting. Karamellerne var så gode at vi lige måtte købe en pakke til vores tur, 7kr. for 200gr. det er vist lige til at betale sig fra.

Pyton slange Vietnam

Manden som ejede slangen, valgte pludselig på det nederste billede at putte hele slangens hoved ind i hans mund!

Düng og Simon kaldte! Düng stod med en kæmpe pyton slang over skulderne! Uden tøven blev slangen lagt over vores skulder. Sikke en vægt! Den var kæmpe og mange vil nok ikke bruge ordet smuk om dette dyr, men når man står med dette kæmpe dyr over skulderne og mærker dens bløde og glatte reptilskind, samt de fascinerende mønstre i huden, så er det altså et smukt dyr!

Vi takkede den ældre herre for at have måtte holde hans slange og stak ham et par mønter i hånden. Sikke en oplevelse lige at få smidt 2,5 meter lang og 20 kg ting pyton slange omkring sig.

Røgelsespinde Vietnam

Røgelsespinde og krukker i masse produktion.

Tak for endnu en fed oplevelse Düng! Nu skal vi videre og op på motorcyklen igen. Vi holdte ind til siden ved en dame, som lavede røgelsespinde til tilbedning. For et par år siden rullede hun selv pindene i hånden, men nu var der blevet råd til en maskine, som klarede det meste af arbejdede for hende. Da røgelsespindene var blevet presset skulle de ligges lidt til tørre i solen. Efter produktion af røgelsespinde hoppede vi videre til et par unge gutter som var igang med at støbe og forme massevis af potter.

Krigs monument Vietnam

And i gadekøkken og krigs monument.

Afsted på motorcyklen igen, nu var det tid til lidt god middagsmad. Igen gjorde vi hold ved et gadekøkken. Her hyggede et par lækre ænder sig rigtig over grillen, så sådan en snuppede vi da. 40kr. for en saftig and og lækkert smagte den. Anden fik os til at tænke tilbage på da vi smagte Peking And i Kina.

Mekong Delta Vietnam

På vej tilbage over Mekong Delta og BBQ rotte til aftensmad!

Så blev maverne tanket lidt op igen, så nu er det tid til en god køretur mod hotellet. På vejen gjorde vi et hurtigt stop ved en af krigens monumenter. Over broen ved Mekong Delta i solnedgangs skær. Fremme ved hotellet og efter en lille afslapningstime på værelset mødets vi med Düng for at spise vores sidste måltid sammen. Selvfølgelig blev dette måltid også en uforglemmelig ting, da Düng fik lokket os til at prøve rotte BBQ. Tjo hvorfor ikke, nu har vi snart prøvet så meget. Rotten smagte ganske fint, men selve smagen i kødet kunne vi ikke lige sætte en beskrivelse på, da den var godt smurt ind i BBQ sovs.

Tak for endnu en mad oplevelse. Vi hoppede alle tre tideligt i seng, da vi skal mødes i morgentideligt klokken 06 til en sejltur på Mekong Delta flodmarked. Sov godt, nu skal vi fordøje lidt rotte

Follow:

2 Comments

 1. Anne Marie
  januar 12, 2016 / 10:55 pm

  Tak for en fantastisk beskrivelse. Hvor er i seje til at sige ja og springe ud i de vildeste oplevelser,

  • SimonogStefanie
   Forfatter
   januar 13, 2016 / 12:45 pm

   Vi fortryder ihvertfald ikke nogle af de valg vi har truffet indtil nu. Vi blev rigtig rige på oplevelse pga. Düng.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.