4. Dag på motorcykel med Düng

4. Dag på motorcykel med Düng

Godmorgen! Så er vi klar til endnu en dag på to hjul i Vietnam. En kort køretur fra hotellet, her skulle vi besøge et kompleks kaldt Crazy House. Düng købte billetter til os og ventede udenfor.

Crazy House Vietnam

Igen det øverste billede er hvor arkitekten bor. Nedenfor alle de sjove huler og gange udenfor.

Crazy House er vist det helt korrekte navn for dette kompleks. Stedet er tegnet af en vietnamesisk kvinde, som har studeret arkitektur i Moskva og senere vendt tilbage til Vietnam. Ejerens citat: “Alle stræber efter uafhængighed og frihed; derfor gennem Crazy House ønsker jeg at realisere mine drømme om uafhængighed og frihed i kunstens arkitektur”

Crazy House Vietnam

Crazy House. Huset på øverste billede er hvor arkitekten bor.

Det er et total skørt kompleks med meget smalle snoede gange og stier indenfor og udenfor. Trappetrin højt op over tagene med uforsvarligt lavt gelænder formet som træer og rødder. Ejeren bor selv i det kæmpe hus i midten og rundt om huset er der mulighed for at leje små værelser inde i denne labyrint af underlig formet vægge, trin og huler. Komplekset startede sin begyndelse i 2010 og forventes at være færdig med udvidelsen i 2020.

Den sidste konge i Vietnams palæ

Et knap så prangende udseende ude far af den sidste konges palæ. Billede indenfor af hans soveværelse.

Ud af dette virkelige skøre hus igen og afsted på landevejen. Vi lagde et kort visit forbi den sidste konges hus og tog et kig indenfor, som faktisk stod næsten originalt med div. inventar mm.

Tempel Vietnam

Buddha tempel

Efter at havde snust lidt rundt i palæet. Kørte vi forbi et lille tempel med den karakteristiske guld Buddha med blomster og frugter, tromme og klokketårn på hver side udenfor templet. Igen er det smukt og prangende inde i sådan et tempel. Men efter vi snart har set mindst 30 forskellige templer, begynder der at skulle lidt mere til at kaste os bagover med “wow” effekten.

Chicken Village Vietnam og svampe

Bagdelen af den store sten hane i Chicken Village. Nederste billeder af svampene, hvordan de dyrkes og herefter tørres i solen.

Efter templet besøgte vi en landsby kaldet Chikin Village, som har en lidt indviklet historie bag sig, som ikke helt gav mening for os på vietnamesisk-engelsk. Men de havde en kæmpe sten hane, som vi lige fik et billede af bagdelen med. Videre på vores vej, gjorde vi et hold forbi en svampe farm, hvordan de dyrkede svampene og tørrede dem i solen.

View point Vietnam

Smuk udsigt igennem Vietnams bjerge.

Afsted på landevejen igen. Smuk udsigt på vores vej ned i dybe dale, oppe fra bjergene.

image

Vi holdte ind ved en flok mennesker, som var ved at høste små græskar og Simon spurgte selvfølgelig om han lige måtte give en hånd med. Så de fyldte græskar godt op i en flettet kurv, som vidst var lidt mere fyldt end normalt. Normalt skulle de gerne veje 40 kg.

Græskar Vietnam

Simon giver en hånd med på græskar plantagen.

Simon tog kurven på nakken og bar græskarerne hen i en bunke til resten, sammen med de andre drenge. Vi fik fire græskar med da vi sagde farvel og kørte videre.

Ørken Vietnam

Vores sjove ørken tur!

Nu skal vi på ørken tur! Vi kørte nu mod Mu Ne hvor en af Vietnams ørkener ligger. Düng blev ved motorcyklerne og vi lejede en ATV! Over bakketop det gik! Vi fik pløjet det meste af ørkenen igennem på de 20 minutter vi havde. Det var rigtig sjovt og rigtig flot med sand så langt øjet rakte.

Se video nedenfor af vores sjove tur i ørkenen på ATV!

Efter at havde parkeret vores ATV satte vi os ned med Düng og nød solnedgangen over ørkenen. Vores aftale var fire dage sammen med Düng, så dette ville rigtig have været vores sidste dag, inden vi skulle sige farvel til Düng. Men vi er blevet så glade for ham, hans gode humør, eventyr og kører på motorcykel igennem Vietnam. Derfor har vi valgt at forlænge vores tur yderligere med Düng fire dage, vi har dog selv booket to dage her i Mu Ne. Men Düng vil gerne vente på os. Planen er nu, at vi kører fire dage til, indtil vi kommer til havnen nede på spidsen af Vietnam, hvor Düng vil sørger for en færge til os over til Phu Quoc island.

image

Düng spurgte om vi skulle spise aftensmad samme og selvfølgelig takkede vi ja, da han gør os godt selvskab og altid finder godt nyt mad til os. I aften skulle vi prøve gede BBQ. Ged tænkte vi lidt? Sådan et gammelt mææh dyr.

Vietnamesisk bordgrill

Skønt selvskab med Düng til BBQ ged!

Vi kørte hen til en lokal stor restaurant, lidt væk fra turisterne i Mu Ne. Düng fortalte at her servere de rigtig frisk ged! Mørkerøde små stykker rå gedekød blev serveret på en tallerken, en bordgrill, rispapir, forskellige slags sovser og en masse grønne urter samt ti kolde øl. Düng stegte gedekødet og viste os hvordan vi rullede tingene sammen i rispapiret. Mmh hvor det smagte!! Hold da op en mør ged. Det smagte som rigtig lækkert BBQ marineret oksemørbrad! Det bliver ikke sidste gang vi spidser ged her i Vietnam.

Inden vi gik hver til sit, spurgte Düng om vi havde lyst til at mødes i morgen til at se solopgang over en anden rød ørken og se fiskerne komme i land. Vi takkede ja til det skønne tilbud og dejligt at han vil tilbringe noget af sin fridag sammen med os. Klokken 06 skal vi mødes foran vores hotel, så nu må vi hellere få noget søvn! Sov godt.

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.